Društvo

NPCG organizovao radionice povodom Dana planete Zemlje

Nacionalni parkovi Crne Gore organizovali su dvije edukativne radionice povodom obilježavanja jednog od najznačajnijh ekoloških datuma Dana planete Zemlje.

Prva radionica organizovana je u sklopu manifestacije Dječji proljećni vikend 2018, u shopping mall-u Delta city, u Podgorici, 21. aprila. Tom prilikom, edukatori JPNPCG su organizovali kviz znanja za osnovce na temu nacionalnih parkova, prirodnih vrijednosti i ekološki važnih datuma.

Učesnici kviza bili su učenici šestog razreda OŠ Sutjeska i OŠ Pavle Rovinski iz Podgorice koji su pokazali zavidno poznavanje zaštićenih prirodnih područja. U nastavku radionice, najmlađii posjetioci su na zadatu temu Proljeće u nacionalnom parku, crtežima poslali poruku svima – O prirodi brinite i planetu sačuvajte!

Takođe je povodom Dana planete Zemlje, u Centru za posjetioce u Virpazaru, 23. aprila, održana edukativna radionica za učenike OŠ „Bratstvo jedinstvo“ iz Đuravaca. Učenici su imali priliku da se informišu o važnosti očuvanja i zaštite prirode od zagađenja i o prirodnim i kulturnim vrijednostima nacionalnog parka Skadarsko jezero.

Takođe su uz pratnju edukatora obišli tvrđavu Besac i uživali u boravku i lijepom pogledu na Jezero i Crmničko polje.

Send this to a friend