Društvo

NPCG: Uz fiskalni račun poklon bukmarker

Nacionalni parkovi Crne Gore su,  u cilju poboljšanja naplate prihoda, njihovog efikasnijeg praćenja i kontrole, počev od 23.juna uveli određene izmjene u sistemu naplate.

Naime, svaki posjetilac dobiće fiskalni isječak koji je zakonski obavezan i predstavlja dokaz ostvarenog prometa, te bukmarker kao poklon suvenir.

“Svi posjetioci dužni su da uzmu fiskalni račun i čuvaju ga tokom boravka u Parku. Na zahtjev ovlašćenih lica Nacionalnog parka, posjetioci su dužni da fiskalni račun pokažu, imajući u vidu da isti predstavlja dokaz da su platili ulazak u Nacionalni park”, ističu iz JPNPCG.

Uvođenjem izmijenjenog sistema naplate, svaki posjetilac parka dobija fiskalni račun kao potvrdu da je platio naknadu za ulazak u park, a svaka organizovana grupa turista dobija zbirni fiskalni račun na kome će, između ostalog, biti navedeno tačno vrijeme ulaska u park.

Visina naknade za ulazak u NP Durmitor, kao i u NP Biogradska gora iznosi tri eura, za Lovćen dva eura, Skadarsko jezero četiri eura i NP Prokletije jedan euro.

Send this to a friend