Društvo

Nuhodžić podržao inicijativu za ukidanje taksi za pasoše

Mevludin Nuhodžić

Ministarstvo unutrašnjih poslova na čijem je čelu Mevludin Nuhodžić podržaće inicijativu Udruženja Roditelji koju su prihvatili poslanici crnogorskog parlamenta, a koja se odnosi na ukidanje aministrativnih taksi za izdavanje pasoša za djecu i mlade do 21 godine.

Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su danas Izmjene zakona o dopuni Zakona o administrativnim taksama koje su predložili Nikola Rakočević, Jovanka Laličić, Vujica Lazović, Genci Nimanbegu, Andrija Popović, Adrijan Vuksanović i Ervin Ibrahimović.

Nuhodžić je podsjetio da je MUP nadležan za izdavanja ličnih dokumenata i davanje mišljenja na predložene izmjene Zakona o administrativnim taksama.

„U tom smislu dajemo punu podršku ovoj inicijativi i smatramo je opravdanom naročito ako se imaju u vidu finansijski benefiti za naše najmlađe građane“, rekao je Nuhodžić.

Upitan da prokomentariše usvjanje Izmjena zakona, Nuhodžić je za agenciju Mina kazao da je Inicijativa komatibilna sa utvrđenom politikom i ciljevima Vlade i MUP-a

“Kroz otvoreni dijalog sa predstavnicima civilnog društva i građanima došlo se do najboljih rješenja koja će biti prihvatljiva i korisna cjelokupnoj društvenoj zajednici. Predložena olakšica u praksi će značiti da će populacija do 21 godine prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje pasoša plaćati samo naknadu za obrazac, a administrativne takse, u iznosu od 25 eura se ukidaju za ovu kategoriju građana”, zaključio je Nuhodžić.

Send this to a friend