Društvo

Nuhodžić u Sarajevu: Najefikasniji odgovor na izazov migracija je saradnja svih država 

Države regiona treba da pojačaju aktivnosti i preduzmu dodatne mjere u cilju sistematskog registrovanja migranata koji na nezakonit način prelaze granice zemalja, zaključeno je danas u Sarajevu na sastanku ministara unutrašnjih poslova kojem je prisustvovao i Mevludin Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova ocijenio je na skupu da pravovremenim djelovanjem i njegovanjem dobrosusjedskih odnosa na Balkanu može biti unaprijeđena bezbjednost u regionu.

“Takođe bi se umanjila opasnost od različitih oblika organizovanog kriminala, prije svega odkrijumčarenja migranata i trgovine ljudima. Registracija migranata, povratak ilegalnih migranata, kvalitetna razmjena informacija i implementacija normativnog okvira kojim se definišu pitanja stranaca i njihove međunarodne zaštite, važni su mehanizmi migratorne politike, a Crna Gora je već preduzela značajne korake u cilju unapređenja ove oblasti i pružanja efikasnog odgovora na aktuelne izazove. U svjetlu unapređenja aktuelnog stanja, ministar je ohrabrujućom ocijenio namjeru evropskih agencija, prije svega Fronteksa, da u narednom periodu, kroz pregovore za potpisivanje statusnih sporazuma, obezbijedi prisustvo svojih kapaciteta na teritorijama zemalja Zapadnog Balkana”, zaključio je on.

8 Komentara na "Nuhodžić u Sarajevu: Najefikasniji odgovor na izazov migracija je saradnja svih država "

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend