Društvo

Obilne padavine donijele probleme u Baru: Začepljene šahte, voda podigla asfalt

Obilne padavine praćene umjerenim do jakim vjetrom južnih smjerova su od 14 do 17 sati na području barske opštine izazvale izlivanje vode iz šahti na nekoliko lokacija, javlja Bar info.

<<<Nevrijeme na Cetinju izazvalo probleme, vatrogasci na terenu<<<

<<<Zbog nevremena avioni ne slijeću u Tivat, letovi se preusmjeravaju, jedan otkazan<<<

Foto: Bar info

Takođe, voda je podigla asfalt na magistralnom putu u Šušanju, a saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Saobraćaj od centra prema ostalim prigradskim naseljima se odvija otežano.

“Od jutros je palo 44 litra kiše po kvadratu. Pritisak je dosta nizak- 1005 milibara. Na sreću, frontalni poremećaj koji je išao prema nama već polako prolazi“, saopštio je Duško Lunić iz Hidrometeorološke stanice u Baru, koji kaže da bi tokom noći i jutra padavine polako trebalo da počnu jenjavati.

Direktor DOO Komunalne djelatnosti Stevo Pejović kazao je da su kritične tačke po gradu bile u redu, osim lokaliteta kod zgrade Bigovića na Žukotrlici.

“Problem u ovakvim okolnostima nastaje zbog malog propusta šahti za odvod atmosferskih voda (profil 120 mm) koje su postavljene prilikom izgradnje bulevara. Dvije šahte su u unutrašnjem dijelu bile začepljene pijeskom, a tome je doprinijela i zaštitna ograda“, saopštio je on.

Za vrijeme trajanja nevremena, vrijedni komunalci su izašli na teren, vrlo brzo otčepili šahte, pa se voda povukla sa magistrale.

Ekipe RJ Putevi Komunalnog preduzeća u saradnji sa DOO Vodovod i kanalizacija obilježili su spornu lokaciju u Šušanju, voda je ubrzo počela da se povlači, a saobraćaj se normalizovao.

Direktor Vodovoda Mladen Đuričić zadovoljan je što je problem saniran u kratkom roku bez posljedica. Ipak, smanjenje padavina ne znači kraj brige za ovo privredno društvo.

Ovako obilna kiša često dovodi do zamućenja vode za piće, pa iz Vodovoda, iako do sada još uvijek nije zamućena, korisnicima preporučuju oprez.

Dodatnu bojazan u popodnevnim satima izazvao je i visok vodostaj rijeke Željeznice koja je prijetila da se izlije iz korita. Međutim, smanjenjem padavina i voda u tom dijelu se polako povlači.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
VJERA NEVJERADAKA PANCIR -S1OksimЦар🇷🇺РомановBnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VJERA NEVJERA
Gost
VJERA NEVJERA

Đe god dps- ovci vladaju haos od vrha do najmanje mesne zajednice em nepismeni em nesposobni em lupeži

Oksim
Gost
Oksim

Dobro je to za ove šetače da ubiju žedj!

DAKA PANCIR -S1
Gost
DAKA PANCIR -S1

Promijeni dilera, voda ti je do grla .. hahaha

Bnjj
Gost
Bnjj

Vodovod Bar je skup takvih uhljeba da nisu ni cijev u stanju zamijeniti?

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Ти си прави да то око канализације организујеш.

Send this to a friend