Društvo

Od danas počinje prodaja udžbenika: Cijene kompleta od 39,80 do 106,80 eura

Ilustracija

U knjižarama u Crnoj Gori od danas će se u prodaji naći udžbenici za osnovne i sredšnje škole, a cijena kompleta kretaće se od 39,80 eura (za prvi razred osnovne) do 106,80 eura (za prvi razred gimnazije). Iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva (ZUNS) kazali su za Dan da su pojedinačne cijena udžbenika, kao i udžbeničkih kompleta, na prošlogodišnjem nivou, sa izuzetkom kod kompleta za osmi razred, jer se od ove godine u sklopu ovog razreda nalazi i radna sveska za Istoriju 8 i za 4. razred gimnazije, gdje su uvedeni novi naslovi za prirodnu grupu predmeta.

Cijena kompleta udžbenika za osnovnu školu iznosi 39,80 eura (I razred), 47,50 (II), 44,40 (III), 56,30 (IV), 63,70 (V), 65 (VI), 94,20 (VII) 94,20 (VIII novi naslovi: Geografija udžbenik, Geografija radna sveska, Istorija radna sveska) i 84,90 (IX).

Za prvi razred gimnazije, cijena kompleta iznosi 106,80, za drugi 88,70, za treći 88,20 (novi naslovi: Biologija udžbenik, Biologija radna sveska, Fizika udžbenik, Fizika zbirka zadataka, Hemija udžbenik, Hemija zbirka zadataka) i za četvrti 78,40 eura (novi naslovi: Biologija udžbenik, Biologija radna sveska, Fizika udžbenik, Fizika zbirka zadataka, Hemijau džbenik, Hemija zbirka zadataka).

Cijene kompleta za osnovnu i srednju školu na albanskom jeziku kreću se od 50,70 do 114,60 eura, a iz ZUNS-a su pojasnili da razlika u cijenama kompleta na albanskom i crnogorskom jeziku proizilazi kao rezultat toga što u sklopu komplet na albanskom postoje dva naslova više Crnogorski jezik kao nematernji (udžbenik i radna sveska).

Za 1. razred osnovne škole, cijena kompleta iznosi 50,70 eura, 2. razred 58,40 (novi naslovi: Književnost udžbenik, Književnost radna sveska), 3. razred 55,30 (novi naslovi: Književnost udžbenik, Književnost radna sveska), 4. razred 66,90 (novi naslovi: Književnost udžbenik, Književnost radna sveska), 5. razred 74,30 (novi naslovi: Književnost udžbenik, Književnost radna sveska), 6. razred 74,40 eura (novi naslovi: Književnost udžbenik, Književnost radna sveska), 7. razred -103,60 (novi naslovi: Književnost udžbenik, Književnost radna sveska, Istorija radna svska), 8. razred – 100,30 eura (novi naslovi: Književnost udžbenik, Književnost radna sveska, Muzička kultura udžbenik) i 9. razred 94,30 eura (novi naslovi: Književnost udžbenik, Književnost radna sveska).

Cijena kompleta za prvi razred gimnazije na albanskom jeziku iznosi 114,60 eura (novi naslovi: Fizika udžbenik, Fizika zbirka zadataka), za drugi 101,50 (novi naslovi: Fizika udžbenik, Fizika zbirka zadataka), za treći 97,20 (novi naslovi: Fizika udžbenik, Fizika zbirka zadataka) i za četvrti 62,60 eura (novi naslovi: Fizika udžbenik, Fizika zbirka zadataka).

“Bitno je naglasiti da je Zavod u duhu olakšica kupovine, i ove godine sa zainteresovanim Sindikalnim organizacijama u zemlji potpisao ugovore kojim je omogućena kupovina na rate njihovim članovima, kao i da se može kupovati na rate preko bankovnih kartica koje to omogućavaju”, kazali su iz ZUNS-a.

15

avatar
1000
12
3
0
 
14
MilutinMaX💞💞💞ProsvjetaZbun
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milutin
Gost
Milutin

Ne kukajte, u Srbiji za 5. razred 13.000 din ili oko 115 €

💞💞💞
Gost
💞💞💞

E obali smo bostan!

Prosvjeta
Gost
Prosvjeta

Nekada smo koristili knjige prethodnih generacija. Sad su napravljene samo za jednu upotrebu

Zbun
Gost
Zbun

Važi li i ove godine da su bar za prvake knjige besplatne? Nema nikakve informacije o tome. Do sada su u Podgorici (samo) prvačići dobijali besplatne knjige.

Eto tako
Gost
Eto tako

Dzabe bas

Prophet
Gost
Prophet

100e knjige ….

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Zar nijesu besplatni?

delboj
Gost
delboj

Sto se cini od 17-sto strukih arsina…
Kako sad hocete knjige dzabe a plujete po komunizmu ni da je fasizam… Knjige dzabe postoje samo u komunizmu. Ja sam za, a vi?

Anita
Gost
Anita

Nije tacno,skoro u svim razvijenim Evropskim zemljama se udzbenici ne placaju.

MaX
Gost
MaX

Bolje da Voli stampa i prodaje knjige:ionako nemaju pojma,a i nakon faxa ce radit u Voli.Maksimum.Osim ako ne podju u partiju(bilo koju)

Anita
Gost
Anita

Nije tacno,skoro u svim razvijenim Evropskim zemljama se udzbenici ne placaju.

Just me
Gost
Just me

“U duhu olaksica kupovine” ,neka mi olaksaju pa daju besplatne udzbenike a ne mogucnost kupovine na rate. Troje djaka i 200 eur samo za knjige !!!!!

Marsej 1934
Gost
Marsej 1934

A da ste podijelili besplatno u vrijeme korone.a da su se manje vozila dokono sluzbena bozila!

Pero milacic
Gost
Pero milacic

Bolje da su platili svima knjige a ne neke gluposti po gradu od biciklistickih staza koje ce tek kontraefekat da imaju od 1.sept kad krene intenzivniji saobracaj

Roro
Gost
Roro

Zar nijesu gratis?

Send this to a friend