Društvo

Od danas trgovine i apoteke rade od osam do 18 časova

Foto: CdM

Na osnovu jedne od odluka Nacionalnog koordinacionog tijela u cilju srpječavanja širenja koronavirusa i zaštite života i zdravlja građana od danas trgovine i apoteke u Crnoj Gori od danas rade od osam do 18 časova.

<<<Trgovine i apoteke od četvrtka će raditi od osam do 18 časova, obustavlja se međugradski putnički saobraćaj…<<<

Takođe, ovom odlukom je proposano da kiosci u kojima se prodaje štampa, rade od sedam do 15 časova, u dvije smjene od po četiri časa, po zaposlenom.

<<<Međugradski putnički saobraćaj samo uz potvrde i putne naloge poslodavaca<<<

Nakon što je objavljeno da će novim mjerama u borbi protuv koronavirusa biti obustavljen putnički međugradski saobraćaj iz Ministarstva ekonomije je danas objašnjeno šta to znači. Oni koji na posao putuju iz jednog grada u drugi moraju putni nalog i potvrdu koju izdaje poslodavac. Dakle, mogu putovati samo oni koji prevoze robu ili im je radni angažman van mjesta stanovanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vladika
Gost
Vladika

Treba da se daju upustva jasno da se ne ostavlja prostor za slobodno tumačenje.

Bezimena
Gost
Bezimena

Sta je sa radnicima gradjavine, niti imaju zastitu niti sta. A moraju raditi? Sramota

Mara
Gost
Mara

Idea CG radnicima nije skratila radno vrijeme vec se smjene preklapaju par sati!!
Čisti bezovrazluk i iživljavanje!!!

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Niko ne pominja radnike u fabrikama,koji putuju iz jednog grada u drugi(sa potvdama),rade po smjenama od 7-15 i od 15-11h.Sta sa njima,odnosi li se ova mjera o radnom vremeni i na njih?A sve to bez gotovo ikakve zastite.Ko ce i kad poceti sankcionisati te i takve poslodavce,koji i u ovakvom vremenu jure samo profit,a zivoti radnika,kao i zivoti njihovih porodica… Više »

Banjora
Gost
Banjora

Apoteke u HN možete zatvoriti komotno. Evo di danas niđe nema maski, rukavics, hidrogens 3%, akohola,duhog gela….nabsvit ćete kad ovo prođe.

Lina
Gost
Lina

Da li neko moze da mi odgovari, sta je sa radnim vremenom radnika koji rade po smjenama ? Ako se uvodi radno vrijeme od 8h-18h, kako radnicima rasporediti smjene? Da li bi radno vrijeme trebalo biti od 8-13 i od 13-18h ili poslodavci mogu organizovati radno vrijeme i to tako da jedna grupa radnika radi 15 dana po 10 sati… Više »

Animus
Gost
Animus

Pisali su nedje da ce 2 smijene bit, po 4-5 sati svaka, zavisno koliko je radni dan, neki objekti 8 sati rade, neki 10.

Lina
Gost
Lina

Jeste, upravu ste, to je jasno navedeno za radnike kioska…ali ne i za druge ranike …

Kiki
Gost
Kiki

Mogu da se podijele kako oni zele tj.kako poslodavac smatra ,mogu da se podijele u dvije grupe pa da se radi svaki drugi dan .

Lina
Gost
Lina

Pitanje je : da li poslodavac moze da organizuje posao tako sto 15dana po 10sati radi jedna grupa, a posle toga druga grupa radnika 15dana 10sati? Jer ako to moze, kakve su to mjere zastite radnika? Jer koliko mi se cini Vlada je donijela zakon da bi sto manje vremena provodilo u kontaktu sa drugim ljudima.

40 dana D jaje
Gost
40 dana D jaje

A ovo je?

kovilka
Gost
kovilka

pogledajte sto rade sa radnicama ideje gdje su te inspekcije

Send this to a friend