Društvo

Od gripa preminule još tri osobe, ukupno 27 smrtnih slučajeva

Od posledica gripa prošle sedmice su preminule tri osobe, i to dva muškarca i jedna žena, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Od  početka sezone evidentirano je 27 smrtnih slučajeva.

U Crnoj Gori je prošle sedmice, prema informacija IJZ-a, prijavljeno 177 osoba sa simptomima nalik gripu. Ukupan broj laboratorijski potvrđenih slučajeva gripa od početka sezone je 470.

Iz IJZ-a poručuju da je najefektivnija mjera prevencije gripa – vakcinacija.

“Preporučujemo da se sve osobe koje su u povećanom riziku od razvoja komplikacija vakcinišu. Podsjećamo da su u domovima zdravlja u Crnoj Gori i dalje dostupne vakcine. Vakcina se može primiti tokom cijele sezone trajanja nadzora nad gripom, ali je najbolje vrijeme za vakcinaciju prije početka širenja virusa u populaciji, s obzirom na to da je za razvoj antitijela potrebno da prođu 2-3 sedmice od vakcinacije”, navode oni.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mala
Gost
Mala

I sigurno su svo troje imali preko 65 i prethodno utvrdjene hronicne bolesti….kako ne. Svake nedjelje dobijemo izvjestaj samo o broju umrlih, ni imena ni informacije o tome kako je doslo do ovoga. Samo statistika, da se ne bi stvarala panika.

Send this to a friend