Društvo

Od Opštine Herceg Novi udžbenici za 1.412 đaka prva četiri razreda osnovnih škola

Roditelji najmlađih osnovaca u Herceg Novom i ove godine će lakše opremiti mališane za polazak u školu, zahvaljujući podršci Opštine Herceg Novi.

“Lokalna uprava će ove godine obezbijediti komplete udžbenika za sve učenike prva četiri razreda u četiri hercegnovske osnovne škole, njih ukupno 1.412”, saopšteno je iz opštine.

Tender za nabavku udžbenika raspisan je danas, a kompleti će, kao i proteklih godina biti dostavljeni školama i đacima uručeni u učionicama prvog dana nove školske godine.

“Broj kompleta udžbenika koje Opština obezbjeđuje iz godine u godinu je sve veći. Pretprošle godine knjige su dobili prvaci, lani đaci prva tri razreda, a za školsku 2019/20. godinu i učenici četvrtog razreda osnovnih škola. Ove godine komplete udžbenika dobija 358 đaka više nego prošle, što je pozitivan trend koji će biti nastavljen”, navode oni.

Kako su dodali, cilj lokalne uprave je da poboljša uslove za školovanje što većeg broja mladih sugrađana, a roditeljima pomogne da im obezbijede sve preduslove za buduće uspjehe.

Nabavka udžbenika je jedna od brojnih aktivnosti koje Opština Herceg Novi sprovodi, iako nije zakonom obavezna, a sve u cilju poboljšanja standarda u školama i podrške djeci i mladima.

Lokalna uprava, preko Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, tokom cijele školske godine obezbjeđuje besplatan prevoz svim đacima iz sela i prigradskih naselja, kao i onima čije su porodice u teškoj materijalnoj situaciji i štićenicima Dječijeg doma „Mladost“, dodjeljuje stipendije i nagrade za najuspješnije, pomaže odlazak na takmičenja i edukativne sadržaje, te učešćem u različitim projektima predstavlja stalnog partnera i podršku vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji grada.

S.Đ.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Princ od Konika
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Kako to da roditelji nemaju para za udžbenike ?

Send this to a friend