Društvo

Od petka novi dopunski termini na Internoj klinici

Zoran Terzić

U cilju skraćenja listi od 25. juna Klinički centar Crne Gore (KCCG) imaće nove dopunske termine za preglede na Internoj klinici, saopštio je medicinski direktor najveće zdravstvene ustanove u zemlji Zoran Terzić.

On je u emisiji Mreža na TVCG1 saopštio da će od preksjutra na Internoj klinici biti otvorene ambulante za gastroenterohepatologiju, endokrinologiju, reumatologiju, pulmologiju, hematologiju, neurologiju i kardiologiju.

“Konkretno, razgovarao sam sa direktorom naše Interne klinike dr Đorđijem Krnjevićem koji je najavio 15 dopunskih ambulanti, što znači da ćemo u junu imati novih oko 300 termina za endokrinologa”, rekao je Terzić.

On je rekao da su i termini za plastičnu hirurgiju bili popunjeni do kraja avgusta, odnosno septemra, pa je tokom jula obezbijeđeno devet termina za pregled.

“Ovako ćemo nastaviti da radimo dok god liste čekanja budu problematične i aktuelne. Sve ambulante su u dopunskom terminu, dakle nakon 15 sati, u vrijeme kad bismo mi trebali da odmaramo. Uz napore svih nas, mi smo spremni da se žrtvujemo dok liste čekanja ne budu svedene na najmanju moguću mjeru”, rekao je Terzić.

Istakao je da je najveće interesovanje pacijenata bilo upravo za preglede u onim ambulantama za koje su otvoreni dopunski termini.

Opterećenost KCCG najbolje potvrđuje podatak da je u 2020. godini zbrinuto 397.000 pacijenata, koji su prošli kroz najveću zdravstvenu ustanovu u Crnoj Gori.

“Dakle, što kroz preglede, kroz dijagnostičke procedure, liječenje, operativne procedure. U 2021. godini bilo je 463.000 pacijenata. To je bio ogroman rad, hvala svim mojim kolegama”, poručio je Terzić.

On je saopštio da u KCCG ima 500 ljekara.

“To su specijalisti, subspecijalisti, klinički ljekari. Na nivou Crne Gore, u privatnom i državnom sektoru, ima oko 2.300 zaposlenih ljekara”, istakao je Terzić, navodeći da ljekara uvijek fali.

Terzić je rekao i da se KCCG priprema i za eventualno novi talas korona virusa: “Držimo epidemiološku situaciju pod kontrolom”.

Govoreći o terapiji za onkološke pacijente, on je rekao da nabavka ide preko Montefarma.

“Montefarm je ustanova koja se trudi da nam u okviru svojih mogućnosti izađe u susret i obezbijedi sve to”, kazao je Terzić, navodeći da je problem u komplikovanim tenderskim postupcima.

9

avatar
1000
9
0
0
 
8
ObradovicKECINAOmgBrezaLipovoUbice
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ObradovicKECINA
Gost
ObradovicKECINA

Kako te nije apostolu sramota da se pojavis,sta ste napravili u kovidu od kad se apostole u fotelje posijedali. Majku su mi infektolozi pod zemlju poslalil.

Omg
Gost
Omg

Jao Terziću opet jedna nova laž?

Breza
Gost
Breza

Ovaj je bas za direktori!E propalo se.

Lipovo
Gost
Lipovo

Žrtva ljekara KBC je povezana sa ,,dopunskim/ prekovremenim,, radom ! Znate li koliko vaših ljekara posjeduje privatne klinike? Opreme su milionske vrijednosti i neka ih. Ali, 80% ljudi CG nema novca za liječenje u njima i sva energija ljekara je tamo usmerena. KBC postaje bolnica socijalnih slučajeva, kojih je u CG veoma mnogo.

Ubice
Gost
Ubice

Svi ste na priču divni i sjajni, mislila sam da ste vi svi tužna, ružna, apostolska prošlost

Kiseonik
Gost
Kiseonik

Klinicki jekar?Kakvo je to zvanje?

Fanny
Gost
Fanny

Kad će smjene ovih više?!

Vesna
Gost
Vesna

Rece kako se “priča” ( vrlo akademski riječnik ) da ce od septembra biti talas novog soja covida koji ce biti agresivan s plucnim fibrozama i da dosadašnji sojevi nisu bili tako agresivni.Vidje li ti,jadan,ijednog pacijenta oboljelog od kovida do sad?!!! Ili umanjuješ svoj doprinos delta soju?!

Gost
Gost
Gost

“Sve ambulante su u dopunskom terminu, dakle nakon 15 sati, u vrijeme kad bismo mi trebali da odmaramo” – ali se cesto ne odmara nego se radi u privatnim klinikama…

Send this to a friend