Društvo

Od ponedjeljka rade škole i vrtići u 17 opština: Podgorici, Danilovgradu, Cetinju, Bijelom Polju…

Ilustracija

Od ponedjeljka 19. aprila do 23. aprila redovno će raditi sve škole i vrtiću u Plavu, Gusinju, Petnjici, Herceg Novom, Žabljaku, Tivtu, Kotoru, Plužinama, Budvi, Tuzima, Rožajama, Baru, Ulcinju, Bijelom Polju, Cetinju, Danilovgradu i Podgorici, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

U Mojkovcu, Šavniku, Pljevljima, Andrijevici, Kolašinu, Nikšiću i Beranama javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, koji će u svim opštinama nastavu pohađati neposredno u školi.

“U stručnim i mješovitim školama u svim opštinama praktična nastava realizovaće se u školi, uz poštovanje epidemioloških mjera”, navode iz Ministarstva.

Pojašnjavaju da je ovakva odluka donijeta uzimajući u obzir da nastavna godina za učenike završnih razreda traje do 28. maja 2021. godine, kao i da će se polaganje stučnih i maturskih ispita obaviti od 24. aprila do 9. juna 2021. godine.

“Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se, po potrebi, realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije. O daljim koracima u organizaciji nastave, koji se preduzimaju u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Ministarstva zdravlja, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni”, zakljačuju u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
🇲🇪Bernini🇲🇪LeonŽanaDarina
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Da vidimo hoće li se odraziti na broj oboljelih! Nafajmo se da će toplije vrijeme usporiti transmisiju i dok konačno krene imunizacija.

Leon
Gost
Leon

Otvoreni ovi gradovi što donose pare

Žana
Gost
Žana

Samo vi kopirajre Srbiju, s tom razlikom što se tamo vakcinisalo preko 3 miliona ljudi.Taman uoči turističke sezone da se djeca zaraze i prošire roditeljima.

Darina
Gost
Darina

Samo četiri dana ? Ha ha ha.

Send this to a friend