Društvo

Od septembra autobus do Kurila

FOTO: Dan

Nova autobuska linija od Kurila ka Podgorici trebalo bi probno da počne da radi od septembra. Na zahtjev stanovnika ovog naselja nju uvodi prevoznik BLT. Mještani, ukoliko žele da se autobusom prevezu do grada, primorani su da idu do Bijelog Polja, piše Dan.

“Za Kurilo su najviše tražili liniju zbog đaka. Još ne znamo konkretno kuda će saobraćati, ali kreće od crkve u Kurilu. Ostalo je da vidimo još neke tehničke stvari sa Glavnim gradom i Opštinom Golubovci, pa od septembra da krenemo. Da li će biti opravdana ili ne vidjećemo kroz tri do šest mjeseci. Da bi se vidjelo da li je linija rentabilna mora se razraditi godinu dana. Ova linija će uzeti dio putnika sa bjelopoljske linije. Ti putnici inače putuju sa nama”, rekao je Janko Bulatović, direktor BLT-a.

Ranije su mještani tražili da se linija iz Mataguža izmijeni, ali Bulatović ističe da trebaju još neki detalji da se završe.

“Neke stvari još treba da se definišu, jer se radi Ulica 27. marta pa su gužve. Čim se to završi idemo u priču oko izmjene trase. Trebalo bi taj autobus da saobraća pored Tomića Ubla. Ostalo je da Opština završi tehnički problem koji imamo zbog uključenja na Trešnjici u smislu da bude bezbjedan”, navodi Bulatović.

On je istakao da su do skoro imali problema sa divljim prevozom, ali da Zetu sada sve češće obilazi inspekcija.

“To se ne može iskorijeniti, ali se nadamo da će biti bolji uslovi. Obraćali smo se nad ležnima u redovnim razgovorima inspekcija je reagovala. Odmah se vide rezultati po povećanju broja putnika koji koriste gradski prevoz”, kaže Bulatović.

Vlasnik Gradskog saobraćaja PG Haris Alivodić ne planira uvođenje novih linija.

“Za Ponare već vozimo i taj autobus zadovoljava potrebe, tako da novih linija neće biti. Zahtjeva nemamo, jedino ako imaju mještani prema Glavnom gradu”, ističe Alivodić.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
KondorKlavijaturistaediMiloradHazjajin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
edi
Gost
edi

Uvedite liniju do Kuća Rakića!

Klavijaturista
Gost
Klavijaturista

Pametno zboris….dje je 20 kuca i 30 baba i djedova..bas profitabilna linija!

Kondor
Gost
Kondor

Pa baš zbog toga, i babe i đedovi su naši. Ne vjerujem da voze i da imaju novac za taxi. I ti ćeš jednom biti đed.

Milorad
Gost
Milorad

Do Kurilskih ostrva?

Hazjajin
Gost
Hazjajin

Dobro do Kurila, a sto ne i do Točila ? Kad je bilo nato bomardiranje strefili su i Kurilo i Točilo !

Send this to a friend