Društvo

Odbjegli konji i dalje tumaraju kroz Nikšić, iz udruženja ljuti na gazdu

Dva konja vlasnika Stanka Pejovića iz nikšićkog naselja Humci, koji mjesecima tumaraju ulicama, uprkos trudu nadležnih službi, još uvijek predstavljaju problem u gradu pod Trebjesom.

Foto: Onogošt.me

Ovi „neočekivani prolaznici“ još od juna uobičajena su slika na ulicama Nikšića. Jako su pitomi, a nije rijetko i da ih prolaznici hrane. Međutim, problem je to oni pasu na javnim površinama, što uvijek postoji rizik da neko vozi brže i da ih povrijedi.

Milan Milošević, glavni inspektor u Sekretarijatu za inspekcijski nadzor opštine Nikšić, već danima radi na ovom problemu, zajedno sa Udruženjem i Veterinarskom inspekcijom.

Foto: Onogošt.me

Za portal Onogošt kaže da su stupili u kontakt sa vlasnikom Pejovićem.

“Predočio sam mu situaciju, na koju je on meni odgovorio da je on već imao pozive od Veterinarske inspekcije, da je bio odsutan iz Crne Gore 20 dana, a da su mu djeca u Pivi i da on, navodno, ima još 15 konja. Za juče je još bio rekao da će da ih povede u Pivu. Danas sam par puta pokušao da stupim u kontakt sa njim, međutim, njemu je ugašen telefon“, kazao je Milošević, dodajući da je Pejović isto i ranije rekao Veterinarskoj inspekciji, ali da nije ništa preduzimao povodom toga.

Iz Udruženja za zaštitu životinja kažu da su sa situacijom upoznali i Upravu za veterinu u Podgorici, kao i da su još ranije pokrenuli inicijativu za oduzimanje konja.

Vesna Dacić iz Udruženja tvrdi da je vlasnika Pejovića tri puta opominjala Veterinarska inspekcija da konje makne sa ulice.

Foto: Onogošt.me

“Takođe, iz Komunalne inspekcije su više puta reagovali, a vođen je i zapisnik. Mi smo išli ka tome da mu se konji oduzmu, međutim, on se juče javio da će ih preuzeti i povesti u Pivu, s tim što smo mi htjeli da ih zaštitimo na neki način, jer smo nezvanično u saznanju da postoji mogućnost da završe na klanici. Mi smo im bili našli smještaj u Baru i ljude koji bi ih udomili“, kazala je ona.

Ogorčena na primjer koji vlasnik konja pruža ostalim građanima, najavljuje da će tražiti da odgovara za ovaj nemar.

„Ja sam za to da on bude kažnjen, da Veterinarska inspekcija treba da ga kazni, jer mora da bude primjer drugima da ne može tako da se ponaša. Insistiraćemo na tome da u skladu sa zakonom gospodin bude kažnjen novčano da se ne bi te stvari ponavljale“, zakjučila je Dacić.

5 Komentara na "Odbjegli konji i dalje tumaraju kroz Nikšić, iz udruženja ljuti na gazdu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend