Društvo

Odlažu se eksterna testiranja, maturski i stručni ispiti

Testiranje postignuća učenika na kraju drugog ciklusa osnovne škole, eksterna provjera znanja učenika na kraju osnovne škole, kao i organizovanje maturskog i stručnog ispita, te PISA i PIRLS probna testiranja biće odloženo, saopšteno je iz Ministrarstva prosvjete.

Ova odluka, kako navode, važiće do donošenja akta o prestanku propisanih mjera preduzetih zasprečavanje unošenja, odnosno širenja bolesti Covid-19, od organa državne uprave nadležnog za poslove zdravlja.

“Raspored provjere znanja i izdavanja diploma utvrdiće Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Ispitnim centrom, najmanje 20 dana prije provjere znanja odnosno održavanja ispita, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”, navode iz resora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ND
Gost
ND

Smatram,takođe,da ovo sve treba ukinuti,jer nema smisla,odavno je prevaziđeno i samo je forma. Pojedine institucije planduju i uzimaju veliki novac,suštinski ne rade ništa,osim što izmišljaju toplu vodu!

POJK
Gost
POJK

Ukiniti maturske i polumaturske ispite. Ionako ne služe nikome osim onima koji citavo skolovanje planduju pa onda dobiju uradjene ispite.

ND
Gost
ND

Tako je! Ali Ispitni centar mora da opravda svoje postojanje!

n n
Gost
n n

Nisu dobro osmišljeni ni validni, supervizora malo. Sve u sveku matura loše isplanirana. Zakonaki je treba ukinuti i vratiti prijemne.

Send this to a friend