Društvo

Odobren Projekat Opštini Bar na konkursu MUP-a

Opština Bar dobila je 9.938,94 eura za realizaciju projekta “Povećanje operativne sposobnosti službe zaštite i spašavanja za reagovanje u slučaju zemljotresa-spašavanja iz ruševina, gašenja šumskih požara, spašavanja prilikom poplava i sličnih spasilačkih intervencija” na Javnom konkursu za raspodjelu sredstava fonda za zaštitu i spašavanja  Ministarstva unutrašnjih poslova, saopšteno je iz Opštine Bar.

Na konkurs je prijavljeno 35 projekata lokalnih uprava i NVO-a, a sredstva su dodijeljena za realizaciju 5 najbolje rangiranih.

“Kroz ovaj projekat Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar će nabaviti specijalne šljemove sa zaštitnim naočarima i baterijskim lampama za spasilačke intervencije, čime će podići nivo operativne spremnosti prilikom reagovanja u slučajevima zemljotresa, spašavanja iz ruševina, šumskih požara, poplava i sličnih intervencija. Takođe, biće realizovane aktivnosti na podizanju svijesti mlađe populacije, kao i šire javnosti o značaju zaštitne opreme u slučajevima hazarda”, pojašnjeno je u saopštenju.

Realizacija projekta će započeti nakon potpisivanja ugovora sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a predviđeno je da njegovo sprovođenje traje šest mjeseci.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Dragan Tomba
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dragan Tomba
Gost
Dragan Tomba

Odlična uprava Raičevića, tako treba da se radi.

Send this to a friend