Društvo

Održana manifestacija Miris lipa i meda na Cetinju

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan otvorio je na Balšića pazaru manifestaciju “Miris lipa i meda”, koja je okupila oko 40 izlagača iz Crne Gore i regiona.

Gradonačelnik je kazao da je ovaj događaj svojevrsni omaž cetinjskim pčelarima i njihovom umijeću, koji već 22 godine sa svojim gostima iz drugih krajeva Crne Gore i regiona slave jedno od najdivnijih čuda prirode – med.

Prema njegovim riječima, uz podsticajne mjere Vlade Crne Gore i resornog Ministarstva, ali i pobuđenu svijest lokalnih uprava i marljiv rad pčelarskih udruženja, možemo već sada govoriti o medu kao nacionalnom brendu.

“Svakako, prostora za unapređenje ima, ali vjerujem da zajedničkim radom možemo načiniti dodatni iskorak u proizvodnji i plasmanju većih količina meda i proizvoda od meda na evropskom tržištu“, naglasio je on.

U sklopu manifestacije „Miris lipa i meda“ organizovan je i sadržajan kulturno – umjetnički program, u kom su učestvovali legenda crnogorske narodne muzike Branka Šćepanović, guslar Rajko Radović, Kulturno-umjetničko društvo „Njegoš“ i učenici Osnovne škole “Njegoš“.

Zlatna plaketa za poseban doprinos razvoju pčelarstva u Prijestonici ove godine pripala je pčelaru Jovanu Jovanoviću.

Događaj, koji je realizovan u okviru programa “Ljeto u Prijestonici“, organizovalo je Udruženje pčelara Cetinje, uz podršku Prijestonice Cetinje, Turističke organizacije Prijestonice i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

1 Komentar na "Održana manifestacija Miris lipa i meda na Cetinju"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend