Društvo

Odupri se: Svi da pomognu mještanima u odbrani Bukovice

97.000 - Odupri se

Pokret Odupri se poziva sve građane koji su u mogućnosti da se u subotu 18. maja pridruže mještanima sela oko Bukovice, da bi, kako su istakli, natjerali nadležne da stopiraju gradnju hidroelektrane protiv koje je ustala cijela lokalna zajednica.

“‘Građani Crne Gore i dalje uživaju!’, mogao bi još jednom da poruči ministar Radulović, kao što je to učinio onda dok smo se borili da očuvamo netaknutu prirodu oko Crnog jezera, i uspjeli u tome! Građani opštine Šavnik, ali i svi oni koji se solidarišu sa njima, danima sprečavaju prolaz teškoj mašineriji i budno drže stražu da sačuvaju svoje najveće blago – rijeku Bukovicu. Uzurpirana su im imanja, izrovane staze, a oni stoje na hladnoći i poručuju da će rijeku braniti životom ako treba”, poručuju iz Odupri se.

Kako ističu, po rijeku je došao,ko bi drugi, član familije – brat od ujaka predsjednika od koga su građani još prije tri mjeseca zatražili ostavku.

“Brat od ujaka sa svojim radnicima mještane pita da li je ta rijeka njihova. Očigledno misle da je sve što postoji u Crnoj Gori, pa i naši životi, vlasništvo samo jednog čovjeka. Taj čovjek prema njihovom mišljenju ima pravo da svoj feudalni posjed razdijeli među familijom i da se pritom ne osvrne na riječi mještana. E pa ako se nije osvrtao na njihove riječi, na djela hoće sigurno! Onako kako su se građani Beransela izborili za svoje Vasove vode, Barani za pravdu za svoje čemprese, Žabljačani za svoje Crno Jezero, tako će i Šavničani za svoju Bukovicu. Budimo solidarni! Problemi u lokalnim zajednicama su problemi svih nas, jer je baš u njima očigledno kako ovaj sistem radi protiv interesa građana”, istakli su oni.

 

8

avatar
1000
6
2
0
 
7
FileopgmojsilovićPravi građaninVelimir136@gmaidragan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

mi smo jedina država đe opozicija uglas kliče : nećemo mostove, puteve, fabrike, aerodrome, stanove, hotele, državu, jezik, zastavu, crkvu,istoriju, vrtiće, škole, …, oćemo da smo gubernija druge države, oćemo tuđi jezik, kulturu, novine iTV, naciju, crkvu, istoriju oćemo da oni imaju a ne mi… pa se čudi što narod neće šnjima.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Mora se brzo napravit taj posa u Šavnik dok se ne vrne džemo s puta po Belgiji. Jer kad se vrhovni podupirač vrnee…uf.

Velimir136@gmai
Gost

Sad je i Bukovica dobra za odupiranje!
U PG dođe 500 ljudi,hahaha!
Podupri se !

dragan
Gost
dragan

šavničani brane bukovicu a uzurpirali su nikšić i gračanicu-neka se vrate u šavnik pa eto im bukovica.malo je grub komentar ali ima svoju poruku nevezano za mini hidrocentralu i nepotizam.

mojsilović
Gost
mojsilović

Gračanica mrtva rijeka o čemu pričaš? Treba ljudima pomoći jer ako ćemo tako pola grada je iz Šavnika i sa Žabljaka.

Fileopg
Gost
Fileopg

nije im smetalo kad je Dafina i Srbija zarobila istu rijeku i napravila fabriku za flaširanje vode, zarobila je i ogromne pašnjake, ali to je gradila njihova sveta zemlja…

MontenegrTurist
Gost
MontenegrTurist

Toliko je dosadno u Brisel…

Pero
Gost
Pero

Koga boli briga? Glasali ste za DPS? Sad trpite!

Send this to a friend