Društvo Potpisan ugovor

Oko 200 zaposlenih u sektoru bezbjednosti u Baru dobiće dom pod povoljnim uslovima

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Mladen Šuškavčević potpisali su danas ugovor kojim se ozvaničava prenos prava svojine sa Vlade na taj Sindikat, čime se stvaraju uslovi za izgradnju stambenih objekata za zaposlene u sektoru bezbjednosti u Baru.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Nuhodžić je podsjetio da je, u saradnji sa sindikalnim partnerima i, uz značajnu podršku Vlade i lokalnih samouprava, riješeno jedno od najvažnijih životnih pitanja za zaposlene u službama bezbjednosti u Podgorici, Nikšiću, Budvi i na Žabljaku. S tim u vezi, najavio da će u narednom periodu, pod povoljnim uslovima, oko 200 službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, biti useljeno u nove domove u barskoj opštini.

“U ovom mandatu, pored ulaganja u bolju tehničku opremljenost snaga bezbjednosti, u kontinuitetu smo radili na rješavanju stambenog pitanja pripadnika bezbjednosnog sektora, koji obavljaju težak i odgovoran posao“, naglasio je Nuhodžić.

Ministar je kazao da je uvjeren da će svi relevantni subjekti i u narednom periodu nastaviti sa unapređenjem statusa zaposlenih u institucijama bezbjednosti.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević istakao je da je danas učinjen prvi korak u realizaciji tog važnog projekta, koji će omogućiti rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost i naglasio spremnost Opštine da pruži podršku u daljim fazama njegove realizacije.

Šuškavčević je zahvalio Vladi, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i Opštini Bar.

“Posebnu zahvalnost izrazio je ministru unutrašnjih poslova na doprinosu uspješnom sprovođenju ovog projekta i izrazio očekivanje da će se, uz partnerski odnos nastaviti sa inicijativama koje imaju za cilj obezbjeđivanje boljih uslova onima koji čuvaju bezbjednost države”, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Da je srece da ovakav covjek ostane da vodi mup jer je jedini gledao na nas smrtnike koji godinama placamo kiriju do sada smo mogli imati svoju zgradu koliko je kirija bilo

Gordana
Gost
Gordana

Svakom policajcu treba drzava da bude oslonac jer oni su cuvari javnog reda i mira!!!

Niksic
Gost
Niksic

Godinama smo cekali krovove nad glavom i ja i moje kolege jedino je Nuhodzic imao sluha za mene i moje kolege i jedini koji nije postavljao politicke uslove da je srece da ovaj covjek ostane na ovoj funkciji

Dragan
Gost
Dragan

Jedan od rijetkih koji je tokom obavljanja svoje funkcije brinuo o svim zaposlenima u MUP-u i trudio se da svima pomogne i omoguci im bolje uslove za rad. Veliki pozdrav za gospodina Nuhodzica!

Send this to a friend