Društvo

Oko sokolovo na ulicama Podgorice

Foto: PG biro

U toku je testna faza sistema “Oko sokolovo” koje putem video nadzora provjerava da li su vozači propisno parkirali automobile, saopšteno je iz Parking servisa.

“Zahvaljujući ovom sistemu regulisaće se nepropisno parkiranje na pješačkim prelazima, trotoarima, na mjestima predviđenim za osobe sa invaliditetom, ali će se kontrolisati i naplata parkiranja. Osim toga, ubrzaće se proces rada, posebno u segmentu naplate i terenskog djelovanja kontrole parkiranja, a uvođenjem novih tehnologija unaprijediće se i evidencija parkiranih vozila što će povećati efikasnost rada ovog preduzeća”, navodi se u saopštenju.

U skladu sa ovim aktivnostima, a sve sa ciljem unapređenja usluga Parking servisa, u toku je i tender za nabavku dva nova smart sistema parkinga u dijelu grada preko Morače.

“Parking servis d.o.o Podgorica nastavlja sa modernizacijom usluga, a sve sa ciljem unapređenja stanja saobraćaja u mirovanju”, zaključuje se u saopštenju.

Tags

24

avatar
1000
18
6
0
 
23
RealnoMilosStankovekiAlienware
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Idite u Sloveniju, pa pokušajte nepropisno da se parkirate! Vozite kroz crveno?! Ili trubite da pozdravite kuma??!!! Pa da vidite kako to boli po džepu!!! Milina!!!

Realno
Gost
Realno

Bravooo!!!!
Evo prođe OKO SOKOLOVO sada ulicom Radoja Dakića!
Još samo da naprave uho za preglasnu muziku…pa nek udare po džepovima “pametnjakovića”

Milos
Gost
Milos

Ako bude radio kao u Beogradu dragi podgoricani nadrljali ste tu nema vise da se ne moze platiti kazna za nepropisno parkiranje ili da parkirate auto a ne platite odma parking porukom ili kako god drugacije onda vam nece bit muka da parkirate i malo dalje a da protegnete noge.
Stvarno smo bili nekultura sto se parkiranja vozila tice .

veki
Gost
veki

uko sokolvo,,uzmimo pare,,važno parkiranje a kolliko bzo vozimo nije, a

Podgorica🇲🇪❤️
Gost
Podgorica🇲🇪❤️

Vozi li druton ili adzic ,pitam za komsiju ??

Dzeriho
Gost
Dzeriho

Prvo ovo je nezakonito snimanje a drugo platicu vam parking kad vidim da pauk nosi neki kombi ili kamion mozda! Prijatno, dovidjenja

Lipovo
Gost
Lipovo

Vodi li ko računa o ŠIRINI obilježenog parking mjesta? Rađen kao za ,,fiću, ili ,,peglicu,, i tako nastaje ,,svađa,, vlasnika automobila zbog oštećenja boje limarije na vozilu.

To je to
Gost
To je to

Pa ovo je nasa zemlja, urediti parking mjesta bez naplate isto kao sto ne placamo sto nekom ulicom prolazimo tako treba regulisati i parkinge uz registraciju odrediti neki procenat za odrzavanje parkinga i to je to. Znaci ukloniti sve rampe i da budu potpuno besplatna parking mjesta za sve gradjane.

Iman
Gost
Iman

Zar nije jeftinije i lakse sa kandzama?Ovdje treba vozaca platiti mjesecno,doprinosi,vozilo,kamera,osiguranje…

Alienware
Gost
Alienware

Kandza je protivzakonota, uzurpacija privatne imovine…

Antiqa
Gost
Antiqa

Plaća li iko zonski parking/kazne za isti?

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Ovaj projekat je u Srbiji dozivio debakl. Trebali ste se malo raspitati o tome i sta su zaista kapacuteti ovog auta.

Breeee
Gost
Breeee

Srbi su taj projekat zloupotrijebili tako što su se nakrali još u početku projekta insistirajući da se uzmu džipovi velike kobikaže iako sva oprema mala kola koja su naravno puno jeftinija…

Roki
Gost
Roki

Bravo.Treba sve seljake kaznit koji se parkiraju na mjesta dje to.ne smije,bulevare,kružne tokobe itd.E zamislite podjete u Njemačkoj i parkirate se na bulevar ili kružni tok, pa.izašao bi ma sve stranice medija kao najveći idiot.

Baranin
Gost
Baranin

Dizu kredite za auta, a onda ih parkiraju na trotoar.😂😂😂😂😂😂
A što je ovo?

Sova
Gost
Sova

Nama su uzeli potpuno legalan parking, koji je izgradjen 1970. godine, po tadašnjim propisima. Samo su rekonstruisali ulicu, proširili je i rekli: od danas je zabranjeno parkiranje na ulici. Najbliži (uvijek prepun) parking je daleko 200 metara. Kako da istovarim stvari, punu plinsku bocu, i slično, sa diskusom u ledjima ako treba da ih nosim 200 metara (ako nadjem slobodno… Više »

Barani
Gost
Barani

Ne mlati.

Alienware
Gost
Alienware

Po zakonu (kakav god da je) treba 1.5 parking mjesto po stanu. U Cg nerijetko svaka kuca ima 2 auta…gradjevinska mafija, u sprezi sa vrhom drzave, ne dozvoljavaju normalne uslove stanovanja, grade kokosinjce dvosobne od 50 m2, bez parkinga ili bez dovoljno parkinga… pa u City kvartu je samo 30% parkinga u garazama prodato, jer je opcionalna kupovina, umjesto da… Više »

Mne
Gost
Mne

Od atlas plaze do krivog mosta su parkirani na trotoar ima tu ppsla dosta

Alienware
Gost
Alienware

Tezi je prekrsaj ne platiti parking, nego auto ostaviti na sred puta, trotoara, il u kruznom toku (to sam samo u Pg vidjeo)…

Podgorica
Gost
Podgorica

Počnite od bloka 9, tome sokolu ima oko da ispane od nevjerice.

🇲🇪Patriot🇲🇪
Gost
🇲🇪Patriot🇲🇪

Ohh, nema vise “samo minut da zavrsim nesto”

Stanko
Gost
Stanko

Varaš se. To će uvijek biti u našoj, da je samo vječna.

Şeme pradjedova
Gost
Şeme pradjedova

Bravo !da se stane na put bahatosti vozaca !

Send this to a friend