Društvo

Okupili se ljekari iz Crne Gore i Srbije: Berane medicinski uzor i većim sredinama

Drago mi je što se Sabor ljekara sjeverne Crne Gore i jugozapadne Srbije, koji traje već 50 godina u regionu, održava u Beranama, čime šaljemo sliku da je naš grad bio i ostao medicinski uzor i većim sredinama, kazao je na otvaranju 39. Sabora predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Kako je saopšteno iz te Opštine, teme ovogodišnjeg Sabora ljekara, koji se održava danas i sjutra, su Zdravstvena zaštita majke i djeteta i Promocija zdravlja i prevencija bolesti.

“Mnoga čuvena imena medicinske struke svoje prve profesionalne korake napravila su upravo u Beranama, u našim medicinskim ustanovama, a mnoga su i danas prisutna ovdje”, istakao je Šćekić na otvaranju, dodajući da ovogodišnji skup predstavlja sjajnu priliku za nova saznanja i razmjenu iskustava na polju medicinske nauke.

Domaćini su predstavnici Doma zdravlja “Dr Nika Labović“ i lokalne Opšte bolnice, a na ceremoniji otvaranja govorili su i  direktorica beranskog Doma zdravlja i predsjednica Organizacinonog odbora 39. Sabora ljekara sjeverne Crne Gore i jugozapadne Srbije Zuhra Hadrović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić i pomoćnica ministra zdravlja Vesna Miranović.

Još od davne 1971. Sabor se, tradicionalno, održava svake godine naizmjenično u Beranama, Bijelom Polju, Pljevljima, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši. Podržan je i akreditovan od strane Ljekarske komore Crne Gore, kao simpozijum sa međunarodnim učešćem.

U umjetničkom dijelu ceremonije otvaranja, učestvovala je pjevačka grupa O Dive bel Canto.

1 Komentar na "Okupili se ljekari iz Crne Gore i Srbije: Berane medicinski uzor i većim sredinama"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend