Društvo

Olakšana naplata parkinga na automatu

Parking u Bijelom Polju, foto: Facebook (Arhiva)

Otvaranjem novih kancelarija u okviru gradske garaže u centru Bijelog Polja i pokretanjem savremene aplikacije za naplatu “EasyPark”, preduzeće Parking servis značajno je unaprijedilo rad, a vozačima omogućilo brže pronalaženje prakinga i lakše plaćanje parkiranja, prenose Dnevne novine.

Uz podsjećanje da je Parking servis sa radom počeo prije pet godina, direktor Ismar Ćorović je istakao da se praktično krenulo od nule.

“Kao svaki početak i naš je tada bio težak, a zaposleni su radili u pedesetak kvadrata. Prije dva mjeseca preselili smo se u nove kancelarije površine 110 kvadrata, izgrađene u okviru gradske garaže, tako da svaka služba sada ima posebnu prostoriju i adekvatne uslove za rad sa strankama. Takođe, u početku su naplatu parkinga vršili ručno inkasanti koji su radili na ulici osam sati dnevno, a to je rađeno iz nužde. Razmišljajući na koji način da unaprijedimo našu uslugu, prvobitno smo planirali naplatu parking putem SMS-a, ali smo odustali od tog modela naplate jer se pokazao neisplativ, budući da je gro novca koji bi bio naplaćen, morao biti proslijeđen mobilnim operaterima i ljudima koji se bave softverom”, kazao je Ćorović.

Zbog toga, kako je naveo, procijenjeno je da bi ugradnja automata za naplatu parkinga bila isplativija.

“Vrijeme je pokazalo da smo bili u pravu. Nabavili smo pet automata koji su instalirani na području grada, tako da je vozačima znatno lakše da na automatu plate parking. Što se tiče nove mobilne aplikacije za naplatu parkinga “EasyPark” – građani je mogu preuzeti sa “Play prodavnice”. Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone, namijenjenoj za android i IOS uređaje. Dovoljno je da se vozači registruju, ukucaju broj registarskih oznaka i putem kreditine kartice plate uslugu parkiranja”, zaključio je Ćorović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tiberius
Gost
Tiberius

Ne mlatinjajte nego uvedite poruke.

Send this to a friend