Društvo

Opština Bar će obnoviti uništene murale

Foto: Barinfo

Opština Bar danas je oštro osudila nedavno uništavanje murala u Starom Baru, saopštivši da će donirati njihovu obnovu i montažu.

<<<Uništeni murali sa albanskom i srpskom zastavom, kao i Crnogorkom<<<

“Nepoznati počinioci nedavno su polomili murale koji su krasili zid parkinga u Starom Baru. Uništen je mural sa zastavom Srbije, zatim i sa zastavom Albanije, te dio murala koji prikazuje Crnogorku i Crnogorca”, podsjetili su iz Opštine.

Kako su istakli, murali su postavljeni u junu, na inicijativu NVO Starobarska čaršija, i šalju svojevrsnu poruku kao izraz gostoprimstva tamošnjeg stanovništva i zahvalnost svim turistima koji posjećuju Stari Bar.

“Našim susjednim državama, gostima grada i građanima ovim putem upućujemo izraze izvinjenja zbog ovog vandalskog čina, koji neće narušiti ono što je vjekovima svojstveno Baru, gradu multietničkog sklada i suživota svih vjera i nacija”, poručili su iz Opštine Bar.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
GoranBr1GodzilaMrki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

Ne sluti ovo na dobro! Bolje bi bilo da vlast povede malo računa o ovakvim ekscesima i počne se rigoroznim kažnjavanjem ovakvih i sličnih nacionalističkih ispada. Takođe, i da naši visoki zvaničnici povedu malo računa o svojim izjavama i da svojim djelanjem ne dolivaju ulje na vatru.

Br1
Gost
Br1

Sto ne donirate jedan bulevar do Sutomora nego se ovdje igrate likovnog.Ne moze se nidje ljeti poc.

Godzila
Gost
Godzila

Niko ne piše više o muralima od ovog portala.

Mrki
Gost
Mrki

Zasto odmah dizete galamu…malo je muke…jedan dan placete za murale,drugi dan to popravite…odradite to odmah i cutite

Send this to a friend