Društvo

Opština Berane uručila osnovcima besplatne udžbenike

Opština Berane je i ove godine obezbijedila besplatne knjige za sve učenike osnovnih škola sa područja opštine – za ukupno 3.002 đaka.

Kako je saopšteno iz Opštine, danas su komplete udžbenika povodom početka školske 2020/2021. godine, uz poštovanje mjera NKT-a, predstavnici Opštine uručili prvacima, dok su starijim razredima zbog situacije sa koronavirusom knjige uručene ranije.

“Opština Berane je i ove godine, sedmi put zaredom, posredstvom opštinskog Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti, obezbijedila besplatne udžbenike za osnovce sa područja opštine. Ovom aktivnošću lokalne uprave obuhvaćena su 3002 učenika, od prvog do devetog razreda, iz osam beranskih osnovnih škola, uključujući i učenike iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje koji drugu godinu dobijaju besplatne knjige”, navode u beranskoj upravi.

Predstavnici Opštine uručili su danas komplete udžbenika za 231 đaka prvaka, uz poštovanje mjera NKT-a, i poželjeli im srećan početak škole.

“Učenicima od drugog do devetog razreda besplatni udžbenici su podijeljeni ranije”, naglasili su u Opštini.

Predsjednik SO Berane Novica Obradović sa saradnicima posjetio je Osnovnu školu u Donjoj Ržanici, potpredsjednik opštine Marko Lalević OŠ “Radomir Mitrović” u gradu, dok je glavni administrator opštine Miladin Tmušić sa saradnicima bio u školi u Vinickoj.

“Oni su prvacima poželjeli puno uspjeha povodom početka školovanja, a prosvjetnim radnicima srećan početak nove školske godine. Sekretari, direktori, rukovodioci i službenici Opštine Berane obišli su ostale osnovne škole, kao i područna odjeljenja istih, sa teritorije opštine”, dodaju u Opštini.

Zbog pandemije koronavirusa školska godina je počela 1. oktobra, a ne 1. septembra.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
Tadija RaicevicBeraneKolasinDijasporaCika miki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Berane
Gost
Berane

I pre litija knjige su besplatno deljene djeci.

Kolasin
Gost
Kolasin

Nek im je srecan pocetak.kod nas nikad nijesu djeca dobila knjige bez socijalno sto podijeli svojim korisnicima.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Jesu to dali samo djeci koja su učestvovala na liijama? Rekoše mi , informacija iz neprovjerenih izvora , ali velika vjerojatnost je da je istinita. Sva djeca koja su dobili udžbenike obavezno moraju neđeljom u srpsku crkvu da im popovi ispiraju mozak.

Cika miki
Gost
Cika miki

Stigle pare iz srbije

Tadija Raicevic
Gost
Tadija Raicevic

Nek posalju jos iz Srbije,bolje no iz Kolumbije

Cika miki
Gost
Cika miki

Stigle pare iz srbije, Scekic se bori da ne ostavi srpsku fotelju u Berane, a jos dobio serpski konzulat

Send this to a friend