Društvo

Opština Budva godišnje uloži 300.000 eura u održavanje zelenih površina

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje predsjednik Opštine Budva Marko Carević, zajedno sa predstavnicima lokalne uprave, zasadio je drvo masline u blizini kružnog toka u Bečićima, saopšteno je danas iz lokalne samouprave.

Kako ističu u Opštini, sekretar za stambeno komunalne poslove Srđan Gregović istakao je da tamošnja uprava godišnje uloži oko 300.000 eura u program održavanja zelenih površina koji sekretarijat sprovodi zajedno sa Komunalnim preduzećem.

Predsjednik mjesne zajednice Bečići Predrag Ivanović zahvalio se Opštini u ime svih stanovnika tog naselja za ovu i drugih devet sadnica masline koje su predviđene za zasađivanje.

Simbol dugovječnosti i pobjede prirode

Predsjednik Opštine Budva podsjetio je na važnost očuvanja životne sredine i održivi razvoj kao jedan od strateških ciljeva tog grada.

“Opština Budva zaštitu životne sredine i zeleni razvoj vidi kao jedan od svojih prioritetnih ciljeva. Da bi razvoj bio dugoročno održiv, moramo voditi računa o oskudnim prirodnim resursima i ograničenjima prirode koja nas okružuje. Danas smo zasadili drvo masline i to je najmanje što čovjek može da uradi i tako se makar djelimično iskupi za svoj negativan uticaj na ekosistem”, naveo je Carević.

Ukazao je da je maslina simbol dugovječnosti i pobjede prirode, ali i drvo po kojem se prepoznaje Budva i cijeli Mediteran.

“Izazov pandemije sa kojim se danas susreće čovječanstvo najbolje govori o tome koliko o svom životu na Zemlji i opstanku moramo misliti zajedno, kao građani planete. Zato svim građanima Budve želim srećan dan planete Zemlje, naše zajedničke kuće”, poručio je Carević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Motika
Gost
Motika

To , to , i onda kad se primakneš dodje ti obezbedjenje – ne moze , privatno !

PG
Gost
PG

Posto smo ibetonirali nase gradove ajde da pokusamo to da popravimo. Svaka cast. U svim gradovima trebaju ovakve akcije.

Kolega
Gost
Kolega

Kojih zelenih povrsina, kad su sve zgrada na zgradu?

Send this to a friend