Društvo

Opština Budva traži produženje mjera za naredne dvije nedjelje

Nakon uvođenja posebnih mjera od strane Ministarstva zdravlja i mjera Opštinskog Tima za zaštitu i spašavanje, broj oboljelih od virusa covid-19 je u blagom opadanju. Uvedene mjere od strane nadlježnih državnih organa su dale pozitivne rezultate, ali zdravstvena situacija je i dalje zabrinjavajuća, saopšteno je iz Opštine Budva.

“Trenutno je u Budvi 769 oboljelih, što je približno broju inficiranih koji je na dan 10.02.2021. godine iznosio 830. Obzirom na trenutno poboljšanje i dalje postoji opasnost od širenja infekcije covid-19, a sama činjenica da je shodno stopi kumulativne incidencije Budva i dalje u crvenoj zoni, da je broj oboljelih u odnosu na broj stanovnika među najvećima u Crnoj Gori, što procentualno izraženo čini dio od 10% od ukupno oboljelih u Crnoj Gori”, poručuju u saopštenju.

Iz Budvanske opštine, zatražili su od IJZCG da se aktivne mjere produže i naredne dvije nedjelje.

“Imajući u vidu navedeno Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje predlaže Ministarstvu zdravlja, IJZCG i Savjetu za borbu protiv covid-19  da se posebne mjere za Opštinu Budva produže i u narednih 15 dana, a koje se odnose na lockdown (zaključavanje)”, ističu iz opštine Budva.

Predložili su mjeru da se za ugostiteljske, uslužne i zanatske djelatnosti koje imaju manji broj zaposlenih dozvoli rad pod uslovom da se strogo poštuju propisane mjere, boravak jdnog korisnika usluga na 10m2, uz držanje distance i nošenje zaštitne maske.

“Od nadležnih državnih organa se očekuje da po prispijeću najavljenog kontigenta vakcina Budva bude među prvim gradovima, u kojima će se započeti sa vakcinacijom kako prioritetnih grupa tako i opšte populacije. Pozivamo Ministarstvo zdravlja da uvažavajući epidemiološku situaciju u Budvi kao i veliko procentualno ušešće broja inficiranih u ukupnom broju u Crnoj Gori, opredijeli odgovarajući broj vakcina za građane Budve kako bi se kroz proces imunizacije došlo do poboljšanja epidemiološke situacije”, dodaju u saopštenju.

Opštinski Tim za zaštitu i Spašavanje apeluje na građane, preduzetnike i pravna lica da se pridržavaju donijetih mjera i zakona, te na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv širenja koronavirusa.

11

avatar
1000
11
0
0
 
11
CetinjskiKOMITmarkoMarvoSveta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cetinjski
Gost
Cetinjski

Okadili smo se pred sezonu,mozete doci, svi imamo koronu 😂

KOMIT
Gost
KOMIT

Je li to ponestalo tamjana u Budvi?

marko
Gost
marko

Nemojte to…sve pustitite da rade a popovi neka kade ..to je vama vas car dao.

Marvo
Gost
Marvo

Uhapsiti Carevica i one njegove popove i zatvorit ih za vazda.Sto se moglo ocekivati kad nam grad vode dokazani nepismeni lupezi.

Sveta
Gost
Sveta

Zatvorili i jos da zatvore Budvu a narod im masovno po setalistima, kao da im je neko drugi donio koronu a ne oni isti sa zimovanja i njihovih setnji…

Pepa
Gost
Pepa

Pozdravite se sa sezonom..nije mi vas zao..pa litujajte licemjeri

Ufff
Gost
Ufff

A bas ce postovati mjere…kao i do sada

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Carević sada vjeruje u koronu? Kako ti je Radović izašao iz Budve da agituje po NK, ako je Budva blokirana? Sve vas treba na suđenje za veleizdaju.

Sun will rise
Gost
Sun will rise

Zatvorit budvu naredne 3-4 generacije, pa dako se opamete interesdžije nekad

Bar1111
Gost
Bar1111

Ma,sto velite..?!!! 😂😂😂😂 Hocete vakcine medju prvim gradovima, a vi imate popove koji ce vas spasiti.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Veliki Srbin i Božić Bata je nakon godinu dana negiranje zaraze evoluirao i spas traži u vakcini. Skupo je koštala građane njegova evoluacija… ne pomogoše osveštavanja, demonizacija opštine, svi na jednu kašiku,…. osim litijanje kada je politički prosperirao.

Send this to a friend