Društvo

Opština Herceg Novi poklanja udžbenike đacima prvih pet razreda

Opština Herceg Novi će i ove godine obezbijediti udžbenike za najmlađe osnovce, i to za đake prvih pet razreda.

Javni poziv za nabavku kompleta udžbenika je u pripremi i biće raspisan do kraja ove sedmice.

“Roditelji djece koja pohađaju razrede od prvog do petog mogu biti relaksirani, jer će Opština njihovim mališanima pokloniti sve potrebne udžbenike, a o načinu dodjele kompleta biće blagovremeno obaviješteni”, navode iz opštine.

Lokalna uprava je i ove godine proširila broj djece kojima će biti dodijeljeni kompleti udžbenika, na pet razreda.

Podsjećamo, akcija je započela dodjelom udžbenika prvačićima, potom za prva tri razreda, prošle godine i za četvrti, a u školskoj 2020/21. komplete će dobiti i osnovci koji polaze u peti razred.

“Opština Herceg Novi na ovaj način nastavlja sa dobrom praksom podrške roditeljima prilikom opremanja djece za školu. Nabavka udžbenika spada u jednu od brojnih aktivnosti koje Opština sprovodi, iako nije zakonom obavezna, a sve u cilju podrške djeci i mladima i poboljšanja uslova za rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama na teritoriji grada”, ističu u opštini.

6

avatar
1000
5
1
0
 
5
Mama djakaSovaDaksGaetaSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sova
Gost
Sova

Ranijih godina HN nije imao viška para u Budžetu, a bile su “normalne”. Ove godine su plaže i hoteli prazni, a oni troše. Lijepo je djeci kupiti knjige, ali… poklanja ko ima, a ne onaj ko nema. Te pare moraju neđe pozajmiti, ili nekog zavrnuti. To mi se ne sviđa. Ipak su to pare SVIH građana HN. Oni koji imaju… Više »

Daks
Gost
Daks

Bravo! Sad DPS treba da podrži u svim ostalim opštinama đe su vlast! To bi bio dobar glas pred izbore! Odobrovoljilo bi stalne glasače, privuklo bi apstinenta, a prevagnulo bi one koji se dvoume!

Gaeta
Gost
Gaeta

Da je sreće svi osnovci u Crnoj Gori trebalo bi da imaju besplatne udžbenike.Kad možemo davati milione za propale bankarske garancije i mladost crnogorska zaslužuje bar udžbenike.

Mama djaka
Gost
Mama djaka

Sve to sto ste napisali ste u pravu,a još se tvrdi da je osnovna skola besplatna!!!

Mama djaka
Gost
Mama djaka

Ovako će i kod nas u Podgoricu,je li Vukoviću?

Slavko
Gost
Slavko

Bravo. Ova vlast u Podgorici ni olovku ne poklanja djacima, nasoj buducnosti.

Send this to a friend