Društvo Prvi dan škole

Opština Herceg Novi poklonila udžbenike za 1.419 osnovaca

Prvog dana nove školske godine učenicima prva četiri razreda osnovnih škola u Herceg Novom, njih ukupno 1.419, uručeni su besplatni kompleti udžbenika, koje im je obezbijedila Opština Herceg Novi.

Predstavnici lokalne uprave prisustvovali su priredbama dobrodošlice đaka prvaka, kojima su potom uručili prve knjige i poželjeli srećan početak školovanja, dok su starije učenike udžbenici dočekali na klupama.

Pored četiri osnovne škole na teritoriji Herceg Novog, udžbenike su dobila i djeca sa Luštice koja su upisana u Osnovnu školu „Branko Brinić“ u Radovićima, u opštini Tivat.

Uz udžbenike, đaci su na poklon dobili rasporede časova, naljepnice i prigodne čestitke.

Predsjednik Opštine Stevan Katić posjetio je Osnovnu školu „Ilija Kišić“ u Zelenici, zajedno sa sekretarkom za lokalnu samoupravu Vesnom Samardžić i načelnicom Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marijom Andrić.

Katić je uzbuđenim prvacima kazao da ih na putu obrazovanja, pored znanja, očekuju lijepa iskustva i nova prijateljstva. Poželio im je da budu dobri i uzorni đaci, roditeljima da budu ponosni, a učiteljima i nastavnicima uspješan rad.

On je istakao da, pored kupovine udžbenika, lokalna uprava na različite načine pomaže škole na teritoriji našeg grada, kako bi djeca imala bolje uslove za rad i prijatniji boravak.

Prvacima škole „Dašo Pavičić“ na Toploj udžbenike su podijelili potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Kako je istakao Konjević, Opština Herceg Novi će i ubuduće pomagati roditeljima na ovaj način, sa konačnim ciljem da se u godinama pred nama udžbenici obezbijede za učenike svih razreda osnovnih škola.

Zambelić Pištalo je poručila da je ovo period uzbuđenja i radosti, kako za učenike, tako i za njihove roditelje i nastavnike, za sve Novljane.

U Osnovnoj školi “Milan Vuković” na Savini srećan početak prvacima su poželjeli odbornica Tamara Vujović i sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, dok su đake Osnovne škole „Orjenski bataljon“ u Bijeloj pozdravili odbornik Nikola Samardžić, sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević i predsjednica Mjesne zajednice Kamenari Maja Popović.

Opština Herceg Novi je ove školske godine obezbijedila besplatne komplete udžbenika za sve đake prva četiri razreda osnovne škole – ukupno 1.419.

Za Osnovnu školu „Dašo Pavičić“ obezbijeđeno je 645 kompleta, od čega 180 za prvi razred.

U Osnovnu školu „Milan Vuković“ dostavljena su 324 kompleta, od čega za prvake 77.

Osnovnoj školi „Orjenski bataljon“ isporučeno je 300 kompleta, od kojih 67 za prvi razred.

U „Ilija Kišić“ je udžbenike dobilo 143 đaka prva četiri razreda, među kojima 37 prvaka.

U Osnovnu školu „Branko Brinić“ u Radovićima krenuo je jedan prvak iz Herceg Novog, a isporučeno je ukupno sedam kompleta udžbenika za đake sa Luštice.

S.Đ.       

Send this to a friend