Društvo

Opština Kotor novi vlasnik VK Primorac

Na 42. zasijedanju lokalnog parlamenta data je saglasnost na zaključenje Sporazuma o međusobnom regulisanju prava i obaveza između Opštine Kotor, Vaterpolo kluba „Primorac“ Kotor i „Primorje“ AD Tivat Hotels & restaurants.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, glavna administratorka Milena Kašćelan i sekretarka Sekretarijata za sport, kulturu i društvene djelatnosti Marina Dulović sa predstavnicima Vaterpolo kluba „Primorac“ Kotor i „Primorje“ AD Tivat Hotels & restaurants Draganom Samardžićem i Deanom Manojlovićem.

Sporazum su potpisali Dulović sa jedne i Samardžic i Manojlović sa druge strane.

Nakon održavanja Skupštine VK ,,Primorac“, Opština će se registrovati kod nadležnog Ministarstva za sport i mlade kao novi vlasnik i preuzeti klub.

Aprcović je prilikom potpisivanja Sporazuma podsjetio na važnost vaterpola uopšte, ali i na sve uspjehe VK ,,Primorac“.

“Zahvaljujem vam se na svemu što ste uradili za vaterpolo u prethodnom periodu, jer nije zanemarljiva činjenica da smo 2009. bili osvajači Lige šampiona, a već sljedeće igrali final four i izgubili u finalu od Pro Recca. Napominjem da nije bilo lako raditi u neprofitabilnom sportu, sportu koji je pronio slavu i Kotora i države Crne Gore, jer je dominantno najveći broj vaterpolista koji su činili kostur reprezentacije Crne Gore iz Kotora. Podsjećanja radi, lokalna samouprava je proglasila ,,Primorac“ kao sportski klub od posebnog interesa i 40% sredstava je opredijeljeno upravo za ovaj klub. Nažalost, zbog COVID-a19 smo potpisali ovaj Aneks Sporazuma, a svi znamo da bi situacija bila mnogo bolja, a po mom dubokom uvjerenju, u bliskoj budućnosti će i biti”, kazao je Aprcović.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
KonacKotor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Konac
Gost
Konac

Ponovo?!

Kotor
Gost
Kotor

Superrr a ko ce da vrati po 15 plata trenerima mladjih kategorija Primorca koji su ostali bez posla prosle godine??? Jel opstina?

Send this to a friend