Društvo

Opština Kotor pristupila LGBT organizaciji Rainbow Cities Network

Opština Kotor pristupila je organizaciji Rainbow Cities Network, čiji je cilj, kako je saopšteno, razmjena iskustva i znanja evropskih gradova o LGBTIQ+ politici.

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović potpisao je Memorandum o saradnji sa ovom organizacijiom, a nakon toga gradovi članice su imali 30 dana da glasaju o ulasku Kotora u navedenu mrežu.

“Kordinator Rainbow Cities mreže Manuel Rosas Vázquez javio je 17. februara da su se gradovi članice izjasnili pozitivno o pristupanju Opštine Kotor i da joj žele dobrodošlicu“, saopšteno je iz Opštine Kotor.

Nevladine organizacije Juventas i Kvir Montenegro čestitale su opštini na pristupanju.

Rainbow Cities Network predstavlja mrežu međunarodnih gradova koji se bave LGBTIQ+ politikom.

„Međunarodni gradovi koji sarađuju u mreži Rainbow Cities su: Berlin (Njemačka), Bergen (Norveška), Brisel (Belgija), Dumphries i Galovej (Škotska), Ženeva (Švajcarska), Gent (Belgija), Briž (Belgija), Hamburg (Njemačka), Keln (Njemačka), Madrid (Španija), Barselona (Španija), Mexico City (Mexico), Brajton (Engleska), Minhen (Njemačka), Ljubljana (Slovenija), Torino (Italija), Bolonja (Italija), Istanbul (Turska), Beč (Austrija), Pariz (Francuska), Cirih (Švajcarska), Oslo (Norveška), a iz Holandije Amsterdam, Hag, Nijmegen, Roterdam i Utreht“, kaže se u saopštenju.

Iz Juventasa i Kvir Montenegra su podsjetili da je, u prethodnom periodu, Opština Kotor jedna od pet opština saradnica koje su sa tim organizacijama, u okviru projekta “Integrisani i sistemski pristup unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori” podržanog od Delegacije EU u Crnoj Gori, aktivno radile na unapređenju kapaciteta lokalnih samouprava i kreiranju lokalnog akcionog plana za unapređenje kvaliteta života LGBTIQ osoba, a samim tim i kreiranju poštujućeg okruženja za sve građane bez obzira na njihovu različitost.

„Naša saradnja sa opštinama se i dalje nastavlja, a nadamo se da će pozitivna praksa, zabilježena u opštini Kotor, ali i opštinama Kolašin, Bijelo Polje i glavnom gradu Podgorici biti inspirativna i drugim lokalnim samoupravama u Crnoj Gori, te posluži kao primjer ne samo na nacionalnom, već i regionalnom nivou“, poručili su iz Juventasa i Kvir Montenegra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Štrafte
Gost
Štrafte

Bravo! ❤

Hdz Kamenari
Gost
Hdz Kamenari

Dje drugo nego u prsli Kotor

Pjer
Gost
Pjer

Bolje idje nego nidje

Gay is ok
Gost
Gay is ok

Ja bi volio da ih je sve vise,bice vise za nas straight zena 🥰

Crni
Gost
Crni

Braca

ILIJA
Gost
ILIJA

S obzirom sto opstina radi svojim stanovnicima nije iznenadjujuce!

Dobrota
Gost
Dobrota

Šta piše na pozadini – dalje ruke od nje-

Send this to a friend