Društvo

Opština promijenila bravu dok je vlasnik stana bio na liječenju

Zbog prinudnog iseljenja iz stana na Toploj koje je obavljeno juče ujutru u prisustvu policije, hitne pomoći i vatrogasne službe, Miladin Mitrović se preko svog advokata Borisa Bodiroge obratio javnosti, saopštivši da su službenici opštine nezakonito iselili njegovu porodicu dok se nalazio na liječenju u bolnici Risan, o čemu je nadležna služba bila obaviještena, piše Pobjeda.

“Uprkos obavještenju da se Miladin Mitrović nalazi na liječenju u bolnici Risan, te da su sve pokretne stvari u stanu vlasništvo Miladina Mitrovića i njegove porodice, nadležni službenici obili su vrata stana i promijenili bravu”, saopštio je advokat Bodiroga.

Ističe da je iseljenje izvršeno u istom upravnom postupku koji je pokrenut po zahtjevu Miladina Mitrovića 2014. godine i u kojem je on uveden u posjed stana u junu 2016. godine.

“Zahtjev protivne strane, Nenada Nikolića, za iseljenje Mitrovića nikada nije podnesen niti postoji u pisanoj formi takav podnesak, što je nezapamćen slučaj da se jedno lice iseli u postupku koji je sam pokrenuo za useljenje u svoj stan. Mitrović je invalidno lice sa dva pretrpljena moždana udara, težak dijabetičar, sa dijagnozom Kronove bolesti, sa izrazitom hipertenzijom, osoba koja je operisala tumor na sinusima, što je sve više puta dokumentovano prilagao, ali to sve nije bilo dovoljno za službenike opštine Herceg Novi da iseljenje odlože do zdravstvenog oporavka”, naveo je Bodiroga.

Tvrdi da je nasilje nad porodicom Mitrović nezapamćeno jer je izložena konstantnom progonu i teroru, iako je u toku 2008. godine, u parničnom postupku vođenim pred Osnovnim sudom u Herceg Novom, utvrđena ništavost založne izjave date u korist hipotekarnog povjerioca Nenada Nikolića i osporeno njegovo potraživanje.

Po riječima sekretara za komunalne djelatnosti u opštini Herceg Novi Aleksandra Kovačevića, iseljenje je obavljeno u skladu sa zakonom i propisima, uz prisustvo svih nadležnih službi, a nadležni sekretarijat će se povodom toga oglasiti saopštenjem.

4

avatar
1000
2
2
0
 
4
Budimo realniTrolS. CvijicIda
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Tuzno Ali zakon se mora postovati. Kako I zasto su upisali hipoteku na Stan znaju Oni, a Novi vlasnik ima vjerovatno svojih muka I ne moze cekat vjecnost.

Ida
Gost
Ida

Ispoštovani pisani zakoni, prekršeni oni ljudski, koji važe vječno, za koje Bog sudi. No svi jednog dana dođu na rampu na kojoj plate za svoje grijehe, ne pomaže im politička moć, tašna i mašna…

S. Cvijic
Gost
S. Cvijic

Batalite vise sa vjerom i crtanim filmovima…ako covjek nema papire da zivi tu u stanu onda potpuno i dobro odradjen posao od strane sluzbenih lica. Ako su drzavni sluzbenici pogrijesili onda je velika sramota na radnu etiku i profesionalizam tih ljudi. >Radim sa ljudima vise od 35 godina i nagledao sam se ”bolesnih” koji bi majku prodali i prevarili. Saznajemo… Više »

Trol
Gost
Trol

Ne bih da te lazem, ali sam prilico siguran da je prica o Bogu izmisljotina… znam nekolicinu koji su bili po 3-4 minuta klinicki mrtvi – nidje nikog nisu docekali da im rece da mora da se vrati. Zakon mora postoja i mora biti jednak za sve – niko ne pise o tome da su ljudi s pjesmom izvrsili naredbu,… Više »

Send this to a friend