Društvo

Orlandić: Ograda na marini uobičajena procedura uz bezbjednosne razloge

Od prije nekoliko dana ponovo je u funkciji ograda na marini, čime je onemogućen prilaz svetioniku i gatovima na kojima su jahte i kočari. U početku je bilo negodovanja, naročito na društvenim mrežama, a tim povodom oglasile su se i Demokrate, protestujući zbog ovog čina.

Izvršni direktor AD Marina Radovan Orlandić istakao je za Bar Info da se kompanija oglasila saopštenjem prije nekoliko dana, u kome je jasno stajalo da su “u toku radovi na osavremenjivanju marinske infrastrukture, shodno Zakonu o lukama”.

“Nije u pitanju nikakav novi režim zatvorenosti, niti zabrana prolaska, već je riječ o uobičajenoj proceduri tokom obavljanja radova i korišćenja dizalice na servisnom dijelu marine. U toku su zahtjevni poslovi izrade sistema veze, sidarskih blokova i slično, koji iziskuju upotrebu teških mašina i kontrolu prostora. Ovo je urađeno radi bezbjednosti građana i nije prvi put da se sprovodi ova praksa. Radove smo započeli krajem septembra, jer se tokom sezonskog dijela poslovanja ne mogu izvoditi, zbog zauzetosti marine i povećanog broja posjetilaca”, rekao je za Bar Info Orlandić.

Svi vlasnici plovila i objekata u marini imaju mogućnost slobodnog pristupa svojoj imovini.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
papiric
Gost
papiric

recite to sledeci put covjeku koji stoji na kapiji da mu omladina ne bi skakala po glavi u buduce, pozdrav

Send this to a friend