Društvo

Osnovni sud: Savjet RTCG nezakonito smijenio Kadiju

Andrijana Kadija

Savjet Radio-televizije Crne Gore (RTCG) nezakonito je smijenio u junu prošle godine generalnu direktoricu Javnog servisa Andrijanu Kadiju, javila je Televizija Crne Gore.

Tako glasi prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Biljane Krgović koju je donijela danas, na koju strane u postupku imaju pravo žalbe Višem sudu.

Sutkinja Krgović je odluku o razrješenju poništila kao nezakonitu.

Kadija nema mogućnost da se vrati na funkciju generalne direktorice, jer je u međuvremenu na tu poziciju izabran Božidar Šundić, ali će imati pravo da traži naknadu štete.

Takođe, danas je i sudija Radovan Vlaović donio presudu da je nezakonito smijenjen i urednik Prvog programa Aleksandar Mirković.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
drVukasin G.Mimo narodaduleSova
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dr
Gost
dr

Sada ce gradani platiti politicku bahatost kao i svaki put a oni ce se i dalje obracunavati sa neistomisljenicima,ovo je zemlja radena po Orvelu

Vukasin G.
Gost
Vukasin G.

Ko će da snosi troškove.

Mimo naroda
Gost
Mimo naroda

A da smijenimo Šundića, vratimo Kadiju, pa neka se on žali?

dule
Gost
dule

Ona je zaslužna za razvoj demokratije u CG. Od Javnog servisa svih građana napravila je Prpopagansni servis NeVladinih (antidržavnih) Organizacija.

Sova
Gost
Sova

Da je sreće, odštetu bi platili oni koji su glasali za smjenu. Stalno govore kako je rad u upravnim odborima odgovoran posao. Pa, neka odgovaraju oni, a ne budžet.

razocarani
Gost
razocarani

A sta sada.novcem se ne moE nadoknaditi maltretiranje.Neko mora krivicno odgovarati.

Nenad
Gost
Nenad

Kadija te tuzi kadija ti sudi:)))

Send this to a friend