Društvo

Otpuštena nastavnica iz škole Štampar Makarije vraćena na posao

Nastavnica informatike Mirjana Vidaković u Osnovnoj školi “Štampar Makarije” u Podgorici, koja je nezakonito ostala bez posla prošle godine, juče je vraćena na posao, ali je potpisala ugovor da će prvo iskoristiti godišnji odmor, piše Pobjeda.

Nedavna odluka Osnovnog suda koji je naložio da se Vidaković vrati na posao postala je pravosnažna, jer se niko na nju nije žalio.

Vidaković je ispričala za Pobjedu da je juče razgovarala sa direktoricom Natašom Vlahović, te da je zahvalna što je mogla da bira hoće li da počne da radi ili će da iskoristi odmor.

“Nijesam znala da imam to pravo. Odlučila sam, ipak, da uzmem odmor, jer ne želim nastavnici koja me mijenja da bude umanjena plata”, rekla je ona, dodajući da se uželjela đaka, te da će se vratiti na posao poslije Dana nezavisnosti.

Nastavnicu je u aprilu prošle godine tadašnja vršiteljka dužnosti direktorice škole Milica Stanković ostavila bez posla zato što je ,,bez odobrenja iz škole iznijela dio računarske opreme“, ocjenjujući da je tim potezom počinila težu povredu radne obaveze.

Vidaković je, međutim, pokušavala da je ubijedi da je samo željela da sačuva određenu dokumentaciju, ali bezuspješno. Na kraju je tužila školu i dobila spor.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
Bivša učenicaMi Chimam VitamaloVlado
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bivša učenica
Gost
Bivša učenica

Jako mi je drago što jedan vrstan profesor vraćen na posao.Ona je divan profesor,a prije svega čovjek

Mi Chimam Vitam
Gost
Mi Chimam Vitam

Pozdravljam moju koleginicu Miru- iskreno mi je žao za stres koji si doživeo godinu dana- u Balkanu na kraj krajeva ništa nije čudno- baš kome treva poštovanje ovdje nema- samo neki kriminalci imaju nažalost i u školama – se to vidi…

alo
Gost
alo

Znaci treba da ostanes najmanje godinu dana bez plate i da se vuces po sudovima ako se iz nekog razloga ne svidis pretpostavljenom da bi dokazao da si u pravu. Kako prezivjeti tu godinu?

Vlado
Gost
Vlado

Svaka čast Mirjana za sve što si izdržala. Da sam na Tvom mjestu, sad bih spakovao krivičnu prijavu protiv onog “slučaja”…koji je u međuvremenu namješten kao pomoćnik direktora u drugoj osnovnoj školi, valjda da i tamo primijeni svoja menadžerske vizije….očekujem brzo novinske vijesti iz te škole

Send this to a friend