Društvo

Otpuštena nastavnica najavila štrajk glađu

Otpuštena nastavnica Osnovne škole ,,Štampar Makarije“ Mirjana Vidaković, koja je nedavno ostala bez posla zbog neovlašćenog iznošenja dijela računarske opreme iz te ustanove, najavila je da će danas organizovati štrajk glađu u dvorištu škole, a potom će protestovati i ispred zgrade Vlade.

Kada je vršiteljka dužnosti direktorice te škole Milica Stanković, nakon okončanog disciplinskog postupka protiv nastavnice, donijela odluku da joj se uruči otkaz zbog teže povrede radne obaveze, Sindikat prosvjete je u ime Vidaković pokrenuo tužbu pred podgoričkim Osnovnim sudom, jer smatra da je otpuštena mimo zakona.

Nastavnica je juče ispričala za Pobjedu da je ročište u tom slučaju zbog preopterećenosti sudija raznim predmetima zakazano tek za jesen, zbog čega negoduje.

“Tražila sam i hitan prijem kod premijera Duška Markovića, ali ništa od toga. Zato ću danas, nakon štrajka glađu ispred škole, gdje će mi se pridružiti grupa roditelja i bivših đaka, poći i do Vlade. Oćekivala sam od institucija da ću dobiti zaštitu, jer sam podmetanjima dovedena u ovu situaciju“, rekla je ona.

Kaže da će naknadno odlučiti kada će prekinuti štrajk glađu.

Send this to a friend