Društvo

Ovako će izgledati autobuska stanica u Igalu

foto: Radio Jadran

Nova autobuska stanica, čiju izgradnju Opština Herceg Novi planira na Šištetu, biće zamajac razvoja i unaprijeđenja kvaliteta života građana u Igalu, ali i cijelog grada. U završenom idejnom rješenju koje je uradio studio „Grad“ i nedavno prezentovao čelnicima lokalne uprave, definisani su površina, sadržaji i izgled ove moderne autobuske stanice, saopštili su iz lokalne uprave.

Nova autobuska stanica sa pratećim sadržajima će zauzimati površinu od skoro 30 hiljada m2. Projektovana je kao cjelovita funkcionalna zona koju čine zgrada terminala, prateći prizemni aneks poslovno-komercijalnog sadržaja, manipulativni prostor za autobuse, pristupna ulica sa pripadajućim parkingom, objekat pratećeg poslovnog sadžaja i održavanja sa svojim parkingom.

foto: Radio Jadran

Kako navode, riječ je o tri međusobno funkcionalno i tehnološki odvojena objekta. Idejnim rješenjem predviđeno je ukupno 326 parking mjesta (99 nadzemnih i 227 podzemnih).

“Prva od tri planirane faze podrazumijeva izgradnju zgrade autobuske stanice sa pratećim poslovnim prostorom. U sljedeće dvije faze se realizuju zgrada pratećih poslovnih sadržaja i održavanja, i objekat tržnog centra. Svi navedeni sadržaji međusobno su povezani parternim uređem, i saobraćajnim površinama u jednu funkcionalnu i ambijentalnu cjelinu”, navode iz press službe Opštine.

Radio Jadran

Kao preduslov I faze, biće izgrađena pristupna saobraćajna infrastruktura, i to raskrsnice sa Jadranskom magistralom, te pristupne ulice i parking ispred glavne stanične zgrade.

“Prema idejnom rješenju, autobuska stanica i dodatni sadržaji bili bi rađeni u tri faze: I faza – objekat autobuske stanice sa manipulativnim platoom, ukupne površine 15.169 m2 (ukupna BRG površina faze je 3.284 m2, od čega 1.300 m2 nadkrivenih perona), II faza – objekat pratećeg poslovnog servisnog sadržaja (ukupna površina zahvata faze 860 m2, ukupna BRG nadzemna površina 1.068 m2), III faza – objekat pratećeg poslovno-trgovačkog sadržaja (ukupna površina zahvata faze 10.538 m2, ukupna nadzemna BRG površina faze 16.559 m2, ukupna podzemna BRG površina faze 8.884 m2, ukupna BRG površina faze 25.403 m2)”, dodaje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sales
Gost
Sales

Oce li biti tu i zoloski vrt di koga se dolazi sinobusom ?

Slavko
Gost
Slavko

HN, Kotor i Budva procvjetase od kada lopingeri pobjegose iz njih…

Morpheus
Gost
Morpheus

Salite li se vi ljudi? Autobuska stanica zamajac razvoja?? Pa svaki hotel ili veca diskoteka ucini vise za privredu turistickog grada nego neka autobuska stanica? I koji platezni nivo turista dolazi na ljetovanje autobusom?? Aman dozovite se pameti ulazite u turizam i propratne sadrzaje!

Toni
Gost
Toni

Hoćeš da kažeš da ne treba izmještati onu malu prevaziđenu stanicu iz centra, koja pravi užasne gužve i nije funkcionalna, ili samo hoćeš da si pametan?

Šuger
Gost
Šuger

Ako Bog da i bulevar od Igala do Bijele a ne da vozimo sat vremena 10 kilometara.. Jednu veliku garazu u HN i onda mozemo da ga nazovemo gradom..

Thor
Gost
Thor

Izgleda prelijepo i ultra moderno, i daj Boze da se ovako nesto sagradi u Igalu.

Send this to a friend