Društvo

Ovo su lica majki koje protestuju

“Više od hiljadu” i “nekoliko stotina” česte su formulacije kada se izvještava sa skupova i demonstracija, a reflektori su uglavnom na govornicima. Rijetko se, međutim, pažnja posveti pojedincima koji čine te događaje.

 

Ovo je galerija nekih od majki koje su danas učestvovale na protestima zbog smanjenja naknada.

One su različitih dobi, dolaze sa svih krajeva Crne Gore, glasaju za različite stranke, vjeruju u različite Bogove ili su ateisti, ali imaju jedan isti zahtjev – od Vlade traže da im ne smanjuje naknade koje su dobile kao majke koje su radile i rodile troje i više djece.

Podsjećamo, naknade za majke su krajem decembra sa 336 eura smanjene na 264, a one koje su primale 192 eura sada primaju 144. Majke zahtjevaju da ih država vrati na radna mjesta ili da povuče odluku o smanjenju naknada.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović kazao je nakon odluke Vlade o smanjenju naknada da teret moraju da podijele svi i da su svi solidarno dali svoj doprinos, dok je guverner Centralne banke Crne Gore (CBCG) Radoje Žugić ranije za CDM pojasnio šta zapravo znači redefinisanje naknada za majke. 

„Naknada za majke moguće da predstavlja stečeno pravo, što će ocijeniti nadležni organ, i njih u tom slučaju nije moguće ukidati. Ipak, ono što moramo uraditi je da revidiramo socijalne zakone da bi se obezbijedila fiskalna održivost, odnosno prilagoditi regulativu na način da socijalnu pomoć dobiju samo pojedinci u stanju stvarne socijalne potrebe. Takođe, moramo spriječiti deaktiviranje radne snage, kao i mogućnost prelaska korisnika PIO na sistem socijalne pomoći u narednom periodu“, objasnio je tada on.

:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Montenegrina
Gost

Koliko vidim na slici prepoznah jednu ženu koja dobro živi. Ima svoj privatni biznis. Kuće, privatne poslovne prostore… Ta ne zna šta sve ima. Znam da je tu samo što je protiv vlasti a ne ovo drugo!!! Baš je njoj stalo za 200-300 €. Sramota!!!

montanjero1
Gost

Mnogo jace ekonomije u svijetu ne mogu to da izdrze

Tuga
Gost

Ukoliko nijesu ,,zaradile” nadoknadu a data im je od strane drzave, znaci da sada imaju potpuno pravo da se pobune i da zahtijevaju bilo sto po tom pitanju.
Ko je zeznuo stvari, jer majke sigurno nijesu? Hm nije im jaca strana socio-ekonomsko sprovodjenje politike.

opozicionar
Gost
Ja da se pitam ja bih to ukinuo.. jer to nema nidje da se iz budzeta daje nekome nesto sto ga nije zaradio. i to moje nase pare onima sto centa i ne ubacaju u budzet.. nekima sto dana nisu radile sad bi nogu preko noge da primaju vise od onih sto su radile po 35 godina i imaju 2… Više »
1.DAN
Gost

Žene-majke naše đece održaše paradu hrabrosti uhapšenoj Crnoj Gori!
A one su samo jedan od ugroženih segmenata današnjeg cg društva.
To neće da vide samo oni koji su na DPS jaslama

Lapis
Gost

A sto ne staviste slike Marine Jocic, Marka Kovacevica, Janka Vucinica, koji iskoriscavaju ove jadne zene, pa o tome pisite. Ne znam dal sam na portalu Cdm-a ili IN4S-a.

1.DAN
Gost

A vi ćete stavit slike šefa DPSa, šefa Vlade CG, resornog ministra i drugijeh vladinih činovnika. Samo, njih tamo nije juče bilo!

Sonja
Gost

ma zaposlite ih, dajte im radna mjesta, pa da vidimo, ukinite naknade, sramota,nezadovoljne,cime, da li nezadovoljstvo i u porodici iskazuju ovako, dali ovakvim ponašanjem podučavaju njihovu djecu,našu djecu,sramite se majke-vi koje na ulici trazite pravdu,vi koje ste stub porodice

1.DAN
Gost

Mora da je vama dobro i da pripadate armiji glasača DPSa. To može bit jedini razlog ovako nakaradnog mišljenja koje ste iznijeli a da ne trepnete. Užas!!!

Vlado
Gost

Tuznih li slika, jasno se vidi da je to sve izaslo na protest zbog nemastine, a ne politicke obojenosti, vise slika govori nego 1000 rijeci ili bill cija izjava.

Momir
Gost

Više očiju nego zuba. Sve jasno! Ni centa za nešto što je lični hir!

1.DAN
Gost

Stidite se komentara! Stidi se i onaj ko ga čita stid vas bilo

leon
Gost

Kad se pogledaju ove slike, još kad se čuje kako pjevaju, postaje jasno zašto nam je DF ovakav kakav jeste.

Boban Bg
Gost
U Srbiji su smanjene plate i penzije (mojoj ženi penzija za 200 eura) pa nijese činio kojevitez kao po Crnoj Gori. Valjda je i penzija stečeno pravo!!! Samo u Crnoj Gori svaka mjera vlade se dočekuje kao da se radi o krvnicima. Sramota. Dobilče ste nešto što nijeste zaradile, što ne prima niko u svijetu i sad vas koriste u… Više »
1.DAN
Gost

A najviše Ti koji ovako misliš!

Boban Bg
Gost

pogrešno sam napisa – nula je višak pa treba da stoji 34 godine sam izdvajao za penziju…

\"Gore Vlada\"
Gost

To nam je srecna drzava Crna Gora….najgore je sto ljudi ce “ljudi” i pored ovoga rec “Situacija u zemlji odlicna” Bravo Crna Goro,najbolji smo narod i drzava na svijet,ponosimo se tim !

vaka
Gost

Svaka čast za žene i majke. Istrajte kad ima za prvoga brat Kaliće i ostalu ološ ima i za poštene žene .

Tuga
Gost

Tuga, cemer i jad…slika jedne drzave i jednog napacenog naroda.

ja licno
Gost

kakva udbaska fora.evo slika neprijatelja drzave neka ih naai vide.pa neka im nadju sta im je baba zgrijwaila da ih lakse razbijemo.dajte slike milovog novog doma u Emiratima novinari veliki

wpDiscuz

Send this to a friend