Društvo

Pacijentkinja A.Z. tvrdi da je prije i tokom porođaja prošla kroz pravi horor u Kliničkom centru

KCCG

Pacijentkinja A.Z. (ime poznato redakciji), za CdM tvrdi za je prije i nakon porođaja preživjela pakao u Kliničkom centru Crne Gore. Tvrdi da je doživjela nemar i bezobzirnost medicinskog osoblja ove zdravstene ustanove. Zbog svih navoda CdM je za komentar pitao i Klinički centar. Ali, po staroj dobroj navici, iz ustanove kojom rukovodi Ljiljana Radulović, odgovora nije bilo, baš kao i nebrojeno puta do sada.

Pacijentkinja A.Z. je CdM-u detaljno ispričala šta se zapravo dogodilo. Kaže da je 25.vmaja u osam sati ujutru prokrvarila i osjetila bolove. Otišla je u KC gdje su joj uradili CTG i pregled, nakon čega su joj kazali da dođe u 19 časova zbog ponovnog pregleda. Kaže da je došla u 19 časova kada joj je ponovo urađen pregled, nakon čega su joj kazali da mogu da je prime u porodilište.

A.Z. priča da je tražila epidural, pa objašnjava šta se nakon toga dogodilo.

“Odmah sam rekla da sam bila kod anesteziologa i potpisala saglasnost za epidural. Pitala sam ko treba da ga pozove. Rekli su mi da ne znaju i da to nije njihov posao i da to pitam kada odem na odeljenje. Kada su me smjestili, opet sam pitala babicu i ona je rekla da to nije njen posao. Pitala sam je čiji je to posao, na šta mi je odgovorila da to radi doktor. Isto sam ponovila doktorici i ona je rekla da ona zove kad procijeni da treba”, priča sagovornica CdM-a.

A.Z. tvrdi da su nakon toga počeli užasni bolovi, a da nigdje nije bilo anesteziologa.

“Ja bol nikako ne trpim. Iz tog razloga sam htjela da platim samo da se ne mučim”, nastavlja ona.

Dalje priča da je, u tom renutku, već nervozna od bolova i njihove neodgovornosti, pitala doktoricu što nijesu zvali anesteziologa kada je ona došla da čovjek zna da ima porođaj?

“Rekla sam vam da ga odmah pozovete. Doktorica mi ponavlja – ja zovem kad procijenim da treba. I kaže mi da ne vičem. Na to joj ja govorim da hoću da vičem i da ću sve da ih tužim za ovo maltretiranje. Na saglasnosti koju sam dala piše da je ANESTEZIOLOG DOSTUPAN 24h dnevno. Gdje je? Sada ga nema, a niste htjeli na vrijeme da ga zovete. Ona mi je zaprijetila da će zvati direktora. Potom se pojavio čovjek u uniformi i drsko mi se obratio riječima: Šta je problem? Odgovaram da je problem: to što ne radite posao kako treba. Pitam – možete li zvati anesteziologa. Kažu mi da su zvali ali da de ne javlja”, priča A.Z.

Dalje navodi da je zamolila da pozovu nekog jer ona više ne može da podnese bol. Međutim, stalno joj govore da to nije njihov posao, a na njeno pitanje da joj daju broj i da će ga ona pozvati, “navodni direktor” kaže da on nema broj.

“Oni tako odlaze, niko se ne pojavljuje, a ja plačem, zovem, molim da zovu nekog. Nakon četiri sata muke, anesteziolog se pojavio, epidural kao da mi nije dao jer mi je utrnula samo desna noga”, navodi ona.

A.Z. nastavlja i kaže da je i dalje osjećala užasne bolove, da je kukala i dozivala, ali da su je ignorisali, urpkos tome što je stalno ponavljala da joj anestezija ne djeluje.

“Kada je krenuo porođaj babice nema …vičem – mislim da beba izlazi, ima li koga…ona stoji na vratima i viče guraj. Ja nemam snage. Ponestaje mi dah, hoću da se ugušim. Kažem im – gušim se, a ona mi kaže – diši malo….Tu je onda bila ona i još jedna babica dok sam se porodila. Doktorica se udostojila da dođe kad je sve završeno. Morala je da me šije pri čemu uopšte nije bila nježna. Na otpustu, nedicinska sestra kaže da treba platiti prvi radni dan epidurala. Pitam šta ja da platim? Prirodni porođaj? Pošto sam čekala u mukama gotovo četiri sata, dobila anesteziju koja uz to nije reagovala. Ne bi me začudilo da joj je rok istekao. Ja sada treba nekom da platim isusove muke?”, pita ona.

Požalila se i na hranu koju daju u KC.

“Doručak parče šunke, parče sira, tri parčeta hljeba i čaj? Žene koje se satima porađaju dobiju TO!! Vjerovatno ću pokrenuti postupak protiv Kliničkog centra zbog neprofesionalnosti i propusta osoblja”, zaključila je A.Z. u razgovoru za CdM.

Miraš Dušević

Tags

121

avatar
1000
84
37
0
 
105
AleksandraISO 9001Majka 2Ta samMAJA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ISO 9001
Gost
ISO 9001

medicinsko osoblje neljubazno i rasisticki orijentisano

Ta sam
Gost
Ta sam

Duso draga Hvala Bogu da ste zivi I zdravi izasli i ti i beba. A sad lijepo u Centar Bezbjednosti ( NE Tuzilastvo- jer su korumpirani ) , i prijavu imenom I prezimenom za fizicko I psihicko maltretiranje od strane svih koji su bili tu prisutni, I od psihijatra lijepo uzmi izvjestaj u kakvom rastrojstvu od njih tamo iz KCCG… Više »

MAJA
Gost
MAJA

Konacno da neko I javno podijeli traume iz porodilista . Klinicki je raspad . Moje prvo dijete Sam rodila u Klinickom I to u teskim mukama porodjaj trajao 24 h konstantnog bola , I pored silnih para koje smo davali tokom svih 9 mjeseci doktoru on sve nije ni pojavio na porodjaju a do aneseteziologa za epidural nisam ni mogla… Više »

Cimerka
Gost
Cimerka

Žao mi je zbog Vašeg ružnog iskustva, ali ja prosto nemam jedan prigovor. Moje iskustvo oba puta je bilo savršeno. Što od doktora, što od sestara. Uvijek se nađe makar jedna osoba negativna, al manje bitno. Nama su bile na raspolaganju 24h, čak i kontakt telefone ostavili. Nikakva veza, ništa. A što se hrane tiče, hrana mora biti takva, jer… Više »

Majka 2
Gost
Majka 2

Emira je prije svega veliki covjek, i veliki profesionalac

Hipohondra
Gost
Hipohondra

Moje iskustvo kao prvorotki je bilo blago receno fenomenalno neocekivano. Korona pozitivna, 2 dana i 2 noci u mukama, bolovi, dilatacija spora, karlica nesrazmjerna, izolovana od svih sama samcata. Osoblje prema meni jako ljubazno, ponasanje saosjecajno, vodili racuna o meni. Jos uvijek imam broj sestre Ljilje iz porodilista koja mi je samoinicijativno dala svoj broj da je nazovem ako mi… Više »

Hipohondra
Gost
Hipohondra

A sto se tice boksa, tu sam malo razocarana. Baby friendly jeste lijep koncept kada ima neko konstantno da pomaze. Zene koje se carskim rezom porode nisu u stanju kako treba da ustanu a da im se ne manta u glavi. Isto tako i prirodnim porodjajem ima zena koje se isto tako ne osjecaju dobro. Prvo su mi tutnule papir… Više »

Pravda
Gost
Pravda

U KBC-u Podgorica liše par doktora sve polupismena djeca .
Zrastvo nam je očajno.
Bolji su veterinari nego ljekari- čast izuzetcima.
Smjena komplet rukovodstva zdravstvenog sistema.
Stare ljude muče da čekaju po holovima.
Tuga.
Prepisuju lijekove samo koji ne idu na recept.
Sramno!!!!!!!!!

Majka
Gost
Majka

Baš mi je žao sto se ovako nešto dešava i majke koja ovako prodje kroz sve to. Majke koje sad treba da se porode i čitaju ovo želim sreću i jednu poruku a to je da imate snagu koju samo majke mogu da imaju i kad odete znajte da ko ide sa snagom i vjerom da može da da svoj… Više »

PG 69
Gost
PG 69

Bezosjećajne neznalice
To su vam u kliničkom centru zaposleni

George Carlin
Gost
George Carlin

Tuži!

Podgoricanka
Gost
Podgoricanka

Zao mi je sto ste imali tako ruzno iskustvo.Sto se mene tice mogu samo da pohvalim osoblje kao i dr.Lipovinu,mada je davno bilo.

Kako ono bješe
Gost
Kako ono bješe

Ne želim komentarisati situacie koje nisam doživjela.Ali se čudom čudim,niti jednog komentara o doktoru koji je stotine katetera plasirao…nijedne zadovoljne žene,ni jednog komentara da je metoda bezbolnog porođaja zaživjela u klinickom centru bas zahvaljujuci entuzijazmu doktora koga pljujete.Da li se ikad iko zapitao,da li doktor ima život i van bolnice.Sebicluk na nivou uz zajedničko pljuvanje ljudi koji vam u stvari… Više »

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Svaki porođaj je jedna složena i stresna priča za sebe, važno je da su đeca dobro, ali isto tako je važno i da majka bude dobro i psihički i fizički, jer će ona da podiže to dijete. Tako da mislim da je vrlo bitno da se taj anesteziolog obezbijedi, jer ako se planira i očekuje bezbolan porođaj, a snađe te… Više »

BOL ZABORAVLJEN
Gost
BOL ZABORAVLJEN

JEDINI BOL KOJI SVAKA NORMALNA ZENE ZABORAVI U TRENUTKU KADA UGLEDA BEBU. Svaki dalji komentar je suvisan.

maja87
Gost
maja87

Ali ne zaboravlja neljudskost onih oko nje koji takodje treba da pomognu I raduju se dolasku novog zivota.

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Svaka žena koja ne laže sebe zna da je ovo mit.
To za ljubav i bebu se slažem, posebno ushićenje i duboka sreća i ispunjenost (ali ni to nije isto za svaku ženu, nekoj treba vremena da se poveže sa đetetom što je isto normalno!).

SasaVNkCG
Gost
SasaVNkCG

Ovo je fašisam.

Marko
Gost
Marko

Svaka cast!Naravno da treba pokrenut postupak!Oguglali,bezosjecajni,podmiceni zdravstveni radnici!

Daky
Gost
Daky

Ne trpim bol ??? To su porodjajne bolove to svaka zena trpi ili trpijela vjekovima unazad to tako mora da bude isplati se trpjeti te bolove vredi truda.🤰🤱🏵️❤️ A dorucak u bolnicu inace bude nesto lagano uvjek moze neko iz kuce da ti donese nesto od hrane .

Sara85
Gost
Sara85

Ako mogu muskarci da ne daju svoj sud sta zena treba ili bi trebala da trpi, I ako je tako bilo 1900 da treba i danas 2023

GOGO
Gost
GOGO

Ne vidim problem, to smo tražili.

Arso
Gost
Arso

A tolike plate deru ,ni da rade na kliniku svarcvald,nema odgovornisti nikakve .

Sara
Gost
Sara

Dok sam vriskala u bolovima trazeci epiduralnu, babica mi je govorila kako se ona porodila “nasuho” i da cutim. Kada je sve zavrsilo nuznim carskim nakon traume nisam ni imala volje da vidim dijete, samo sam ponavljala da zelim da umrem. Unistili su mi relaciju sa djetetom i dugo mi je trebalo da se oporavim. Ovim treba da se bave… Više »

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Saro, svaka čast što si ovo podijelila. 👍
Uče nas da je trudnoća, porođaj i sve što slijedi kao sa onih fotografija za bebi kreme, a niko te ne uči što ćeš kad se tako ośećaš. I obično su takvi problemi poslije upravo zbog porođaja koji je bio izuzetno neugodnije iskustvo nego što je trebalo da bude sam po sebi.

KL-PG
Gost
KL-PG

Slicno iskustvo imam,i vjerujem gospodji od rijeci do rijeci,uzasni su,beba mi se bila zaglavila,babica lagano sjedi pored mene,kuca u telefon i kaze guraj,izadju svi iz sale kuvaju kafu(osjeca se miris kafe)dan danas zalim sto ih nisam tuzila,psihicki sam se godinu dana oporavljala od porodjaja,sram bilo citav dio ginekologije KBCCG!!!

Zana
Gost
Zana

Takodje,moj prvi porodjaj,tačnije dan u bolnici pred porodjaj je bio uzasno iskustvo.Prvo dijete,mlada,ostavili me u bolnici jer mi je pukao vodenjak da bi pratili.Svako 3 sata je neko dolazio da me pregleda,svaki put neka drugi.Vrhunac mog najveceg blama,ulazim u sobu za pregled u kojoj se nalazilo 7-8 studenata valjda-mojih godina.Doktor im objasnjava nesto i oni se redjaju jedan po jedan… Više »

Tihana
Gost
Tihana

Sigurno da jeste. Kao i mnoge druge žene. Samo što nijesu imale načina da prijave

ObradovicKECINA
Gost
ObradovicKECINA

Moju majku pod zemlju posla infektolog koji je vec bio procesuiran i kao takav apostoli ga vratili da i dalje lujeci nesavjesno i neznano.Obratila sam se prvo nacelnici inf klinike da je upoznam,a ona me pita odakle vi znate kako smo mi masu.majku lijevili,odgovorila sam zamislite uzela sam tok lijecenja…i oni nezadoviljni oni u spuz treba da su sa ovom… Više »

Nakalica
Gost
Nakalica

Ja sam izasla puna pozitive sa patalogije i porodilista,svaka im cast,sve sestre i doktori,samo rijeci hvale…to je jedno od rijetkih odeljenja dje ne staju cijelu smjenu…za primjer ste svi sa ta dva odeljenja…bravo

Mne
Gost
Mne

Tri puta sam se poradjala u klinickom i uvjek su bili ljubazni pocev od doktora do babica. Nisam panicila ,slusala sam njihove instrukcije i sve je bilo u redu. Na odjeljenju je mozda hrana mogla biti bolja ali se i to mijenjalo godina. Sto se mene tice sve pohvale za njih.

Zelenooka
Gost
Zelenooka

Tako ti je to kad se nisi prije porodjaja obratila podmazivanjem doktora ko sto smo svi mi morali prije ulaska u boks , to se zna prvo dobro platis pa tek onda udjes na porodjaj ali pare unaprije naravno , dvoje sam tako rodila , kes na ruke i doktoru i anseziologu prije porodjaja pa tek onda dolaze . A… Više »

Mila
Gost
Mila

Niste sami gospodjo. Na svim odeljenjima je prisutan strasan nemar prema bolesnicima. Tome neko treba da stane na put. Zadnjih 2 godine zdravstvo je doslo na nulu. Mislim da se veterinari ljepse ophode prema stoci. A za svaku uslugu treba da se casti (plati).

Saša
Gost
Saša

Codra je zakon.

Aleksandra
Gost
Aleksandra

Ne bih baš rekla.

Ja ne znam ni jednu trudnicu da se porodila vaginalno u Codri, svaka koju znam je carskim rezom.

Nole
Gost
Nole

Klinički je pakao.! Meni su nedavno radili odstranjivanje potkožnog čira – bez ikakve anestezije!?!

Jelena
Gost
Jelena

Da , pa to tako izgleda inace. Nije se desilo nista sto se ne desava svaki dan u porodilistu.
Imate srece ako je beba izasla zdrava , da nema kakve posledice od porodjaja.

I da , ne ide se tako, unaprijed posjetite anesteziologa, ginekologa i sve precizno dogovorite, a ne vec kad porodjaj krene itd.

Aleksandra
Gost
Aleksandra

Zašto bi se radila indukcija porođaja? Da bi se žena porodila uz epidural? To nije indikacija za indukciju. Postoji samo nekoliko slučajeva kada je indukcija indikovana.

Neonix
Gost
Neonix

U Holandiji se od 13 do 20 procenata žena porađa kući, zavisno od godine. Možda je vrijeme da se i kod nas počne sa tom praksom, zapravo da se vratimo na taj način.

Eto tako
Gost
Eto tako

Sledeći put neka ti suprug ili neko iz familije prisustvuje porođaju. Tada su manji od makovog zrna. Znam iz iskustva.

Podgoričanka
Gost
Podgoričanka

Tamo kad odes moliš se da ti je sa đetetom sve u redu, uhvatiš vezu i odneseš novac da častiš. Ni tada ti ništa nije zagarantovano.

Rajko Kov
Gost
Rajko Kov

Glasali ste da OSVJEŽI!
Da vam stručnjaci Radulovići kroje sudbinu, izvolite!

Petar
Gost
Petar

Da, Ranije je sve bilo savrseno hahahahhaha

Atos
Gost
Atos

Doktora sa kim se privatno dogovara je “ona ta” koja treba da zovne, odnosno. Obično se takav porođaj planira nešto prije bolova, sa doktorom koji će da radi porođaj i anesreziologom zajedno. Jer ko hoće epidural ( makar je ranije tako bilo) nađe i anesteziologa i doktora koji će to da rade kao tim, a ne samo anesteziologa. Već oboje,… Više »

Sara
Gost
Sara

Da pacijent trazi anesteziologa? Kakva je to glupost.

Atos
Gost
Atos

Nije glupost, ako odeš da se porodiš, to rade doktori koji su tu, onako kako misle da je najbolje.
Ali ako ti unaprijed imaš želju da se ne porađaš kao druge žene, već epidural, carski.. to moraš sama da organizuješ…pitaj nekog…

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

KBC je primjer haosa čitavog sistema!

Vesna
Gost
Vesna

Odavno je ovako,a sada posebno.

Tivoli
Gost
Tivoli

Treba se porađati na Cetinju, o tome se govori već decenijama. Najbolji odnos prema porodiljama.

Irena
Gost
Irena

Sramota to se desavalo da prevari anestezioog mnoge i zene se muce to uhapsiti odmah sramota

Marva
Gost
Marva

Treba im još povećati plate, ispod 10 hilj ništa, a direktorici 20hilj

marko
Gost
marko

Ja Sam operisan u Klinicki Centar na urologiju kod dr. Petra Kavarica I imam samo rijeci pohvale citavog medicinskog tima, higena I hrana na nivo disciplinovano osoblje sto nijesam primijetio kod nekih bolesnika !!!

Vera
Gost
Vera

Ima i dobrih doktora, svjesnog osoblja. Oni su na žalost sve viśe u manjini. Osvježilo.

Ema
Gost
Ema

Dobro da ste živi izasli i ponijeli bebu sa sibom. Mnogima se dijete uguši čekajući da doktoru etika “proradi”. Sestre u boksovima redovno djecu drže mokru a klimu narihtaju na – 10 pa bebe pravo iz porodilista završe na neonatologiji sa upalom pluća… Lično iskustvo iz PG porodillista prije 18 godina. I ni pomaka za dvije decenike?! Tuga 🤬

Mima
Gost
Mima

Mogu samo.jedno da kazem da si bila necija sestra cerka od tog osoblja sigurno bi bolje prosla veza veza veza dokle vise😡

Pg Alex
Gost
Pg Alex

Podrska za pacijentkinju! Slicno zanemarivanje sam i ja dozivjela iako nisam dobijala epidural.. Sramota na sta lici ponasanje medicinskog osoblja u Klinickom centru na odjeljenju Ginekologije Porodiliste ! Ne znam za sta im se povecavaju plate!

Ebabil
Gost
Ebabil

Raspad sistema nazalost. Vise ima radnika u KC nemedicinskog nego medicinskog,sve jasno 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

StanjeSvijesti
Gost
StanjeSvijesti

Ja ne znam sto se zalite po novinama. Lijepo odes kod advokata i tuzis i cao. To je jedini nacin da se ova zemlja uvede u red.

Pravo
Gost
Pravo

Nemamo svi za advokata !!!

Dopamin
Gost
Dopamin

Postoji zaštitnik prava građana, prijaviš i obezbijedi vam se advokat po službenoj dužnosti.

Jelena
Gost
Jelena

Vi niste izgleda imali licno iskustvo i sporove pred nadleznim organima Cg i sudovima. Tu vam svega ima, ali pravde nema sigurno.

Jelena
Gost
Jelena

Da , i placa spor koji ce trajati sigurno 5 godina,advokata da izlazi na rocista, ijos da vjeruje da ce joj neki tamo avetni sudija presuditi u skladu sa zakonom. Sta vam je. Ko to na sudu pravdu trazi jos ?

Vera
Gost
Vera

Dobro je za početak sve objaviti javno.

Ozbiljnost
Gost
Ozbiljnost

Dokaz da ulaganje u zarade zdravstvenih radnika nije doprinijelo kvalitetu javne usluge, pa treba da plačemo kako odlaze ljekari… Koji crni ljekari? Ili sestre? Ili babice? Imaju li ovi ljudi morala u srcu?

Kris 11
Gost
Kris 11

Muskarci ne bi trebalo da komentarisu kad nisu to ni prosli. Ista situacija je i u niksickoj bolnici nazalost.

Mary
Gost
Mary

Obavezno !!!

Mary
Gost
Mary

Naravno obavezno !!!!

Zora
Gost
Zora

Nista novo, prije 20 godina jedva sam izvukla zivu glavu prilikom porodjaja, dva pura me operisali u 5 dana.. dobro je sto mi je beba ostala ziva jer su me nagrdili, dobila sam sepsu, krvarenje nijesu mogli zaustaviti, bila sam prakticno klinicki mrtva. Vise nijesam mogla da imam djecu. Ljudska greska, ko zna koliko ih pociva sto su neodgovorni i… Više »

Sara
Gost
Sara

Zao mi je zbog toga sto ste prosli. Sve vam najbolje zelim i da vam je jedno dijete zivo i zdravo.

Baby friendly
Gost
Baby friendly

Posebna tema je ovaj novi, baby friendly koncept za koji ne postoji dovoljno osoblja a za rezultat ima majke koje umorne i frustrirane idu kuci. Pasivna agresija sestara iz boksa je prica za sebe. Kako sam tamo bila nedavno po treci put u periodu od 10 godina, mogu slobodno da kazem da je ranije bilo mnogo bolje!

Anon
Gost
Anon

U potpunosti se slazem za baby frandly! Pakao

Dada
Gost
Dada

I ja se slažem. Odmora nemaš da dušu povratis. Samo ti bebu gurnu pa izvoli snalazi se.

Zbunjola
Gost
Zbunjola

Doktori i političari treba da shvate da smo mi ti, poreski obveznici, koji ih plaćaju. Dakle mi im dajemo platu, oni rade za nas, ali nažalost niko to ne vidi tako.

Maja
Gost
Maja

I kako mlade majke – prvorotke npr. poslije ovakvog teksta – horora da relaksirano odu u taj kbcg. Ovo je strasno a odgovornih ljudi nigdje da stanu na kraj.

Milo
Gost
Milo

A ovo je bruka i sramota…ne branim doktore ali svaka majka sestra žena koja se porađala je prošla kroz porođajni proces tako da…da platiš da te ne boli sebicno stvorenje

Sve je ludo
Gost
Sve je ludo

Porođaj je bolan. Tamo su sestre..samo neka su zdravo. Meni je bio strašan doktor, poradja po 40 žena odjednom a onda ti dan pred otpust dodje da vidi jesi li dobro. Prosto sam oduševljena 🤦🤦

Xyz
Gost
Xyz

Ovo je sve istina. Sramno na sta lici klinicki centar. Ko ima mogucnosti neka plati privatnu kliniku ili u Beograd jer sa ovima u PG srece nema …. zalosno kakvo zdravstvo imamo. Sve je jasno kad umjesto otiraca drze ćebe na glavni ulaz urgentnog centra, a unutra kad udjes stolice polomljene I nosila stoje puna krvavih zavoja itd. SRAMOTA!!!! Nije… Više »

Marko
Gost
Marko

U nase bolnice se ne ide bez neke veze ili bez koverte! Tamo se malo ko obrne na vas ako niste ispunili ta dva uslova! Cast rijetkim izuzecima,ali svi tamo imaju ugovore do penzije,niko ne kontrolise sta i kako rade tako da je opste rasulo!

Mirko
Gost
Mirko

Neka izadju doktori da protestvuju,i oni i prosvjetni radnici jer su nam obrazovanje i zdravstvo uz tuzilastvo i policiju najbolji u CG. No nisu oni krivi nego mi i ovi sto se pitaju

Pušti me više
Gost
Pušti me više

Ja odatle nosim predivna iskustva oba porođaja,a nikog nijesam poznavala.Sa mnom je u sobi bila Romkinja i potpuno isti pristup imale sve tri u sobi.

Lola
Gost
Lola

Radujem se da je sve proslo kako treba, bol se zaboravi kad zagrlis zdravu bebu. Ja sam po izlasku iz kotorske bolnice sa cerkom, 1986 godine, zeljela da ih tuzim. Takvu nebrigu ne bi smjela no jedna zena da dozivi!!! Ne volim ni da se sjetim. Zvucis razmazeno za neke komentatore, meni ne. Tvoje iskustvo je nista u poredjenju sa… Više »

Nada
Gost
Nada

Draga moja, ti si samo jedna u nizu takvih slucajeva. Moja se kcerka poradjala od 18h do pola 6 ujutro. Primila epidural a konstantno umirala od bolova. Ujutru je porodili hitno na carski kad su je izmucili 12 sati. I na kraju trazili pare za epidural koji nije bio djelotvoran. Drugo su joj jutro doveli bebu u sobu i sve… Više »

Posteno
Gost
Posteno

Posto se svestenstvo ne poradja, ko sisa gradjane🤣😂

Posteno
Gost
Posteno

Osvjezilo ali bas. Branko, veliki borac protiv nepotizma je namjestio cerku,a onda u KBC sve nizbrdo.
Tako treba, glasajmo ih opet. Pi,pi,pi

Bastion!!
Gost
Bastion!!

Ovaj članak imaju pravo samo žene da komentarišu a ne mi muškarci koji smo krivci što ih tamo pošaljemo.

Tanja
Gost
Tanja

Sve koje smo se poradjale smo jele istu hranu,uzasnu.Ja licno 2 nedelje i pri tome dojila bebu.Svuda na svijetu babice poradjaju zene nema potrebe za ljekarom sem u slucaju komplikacija.Porodilja nije upucena…A porodjaj boli, neku vise neku manje…

Lala
Gost
Lala

E kako je jadnim pacijentima bilo za vrijeme korone, poslije operacija danima jedva ih pogleda jedna sestra, koja pola noci i spava, a familiju ne pustaju u pomoc unutra. Tesko onome ko se tamo nadje. Nema tu srece nikad…

Krivična
Gost
Krivična

Podrška, đe su Nvo i razna udruženja, da se pokrene ova priča oko nehumanog tretmana u porodilištu, sada su veoma dobro plaćeni, doktori više hiljada plate, a oni sve gori i gori…

Visitor
Gost
Visitor

Jeli ovo realan tekst ljudi

Vila gorska
Gost
Vila gorska

Apsolutnu istinu je ispricala. Ja sam kroz isto prosla s tim sto se Mrdovic nije ni pojavio u mom slucaju.

Realno
Gost
Realno

Čovek u uniformi pored porodilje??!!! Da nije došao mozda da je izbaci!!!??? E stoko jedna! Piii! Gadluci jedni!!!

Srno
Gost
Srno

Sve sto ste trazili narode dobili ste e trpite

Amer
Gost
Amer

Ljudi u ovu bolnicu ništa nije normalno ! Ja ovoj ženi vjerujem ! U KCCG treba neko da obnovi gradivo sa osobljem bolnice počevši od direktora pa do cistacice jer su svi zaboravili kako se treba ponašati prema ljudima i pacijentima . Ljupkost i moral su nam na niskom nivou hitno treba nešto preduzeti !.

nnnn
Gost
nnnn

Identicno prosla!

Ivan
Gost
Ivan

Radnica na šalteru, na poliklinici, ubjedjivala ljude da je radno vrijeme sestara od 7 do 2 ( iako su otisle kuci vec u 13h) i time vracala hitne slucajeve…

Ja sam sam
Gost
Ja sam sam

Izvini, ali posla si napamet da se porodis. Ako ne podnosis bol, trebala si carski porodjaj da zakazes. To da epidural ne reaguje kod svih zena, nije nikakva novina. Znam mnoge zene koje su se poradjale i po 12 sati. Ti si super prosla.
P.S. sljedeci put se spremi za porodjaj.

Vumerang
Gost
Vumerang

“Da se spremi za porodjaj”? Pogotovo ako joj je prvi? Malo sklekovi, malo vratilo?

blavor
Gost
blavor

“posla si napamet da se porodis”??? Alo? Nema tu ništa napamet, nego kad beba namigne kad treba da izađe. Ne pričajte gluposti, jer nijedna žena ne može da odredi tajming porođaja, osim one koje imaju privilegiju da borave u komfornoj bolnici i gledaju u kom horoskopskom znaku da im se rodi dijete. Kod nas normalnih žene idu na porođaj kad… Više »

Legacy
Gost
Legacy

E zaludu ćeš ih tužiti raspitaj se prvo ko im je pravni zastupnik, itd itd itd

Primorka
Gost
Primorka

Uopste nisam iznenadjena, taka bezobrazluk, nemarnost je tamo posebno izrazena.Sramota kakvi ljudi rade u bolnici, a njih zoves da ti pomognu.Bila sam smjestena sa djetetom na odeljenje djecije hirurgije, gdje je svaki doktor strucan, ljubazan, sa tolikom voljom da sve detaljno objasni, a onda imate 90% sestara koje tamo rade i vama se place kakve se to zene, bez trunke… Više »

Jovana
Gost
Jovana

Zbog nestrucnosti doktora na porodjaju moje dijete ima posledice za cijeli zivot,tako da zena sigurno prica istinu.

Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

Nista me ovo ne cudi od apostola

Ana
Gost
Ana

Porodjaj boli. Ne pravdam ih u ovoj situaciji, ali si bar izasla ziva, zdrava i sa bebom. Ja sam izasla sama.

Proleter
Gost
Proleter

To je strašno. Ne daj Biže nikome.

500H porodici D
Gost
500H porodici D

Žao mi je ana .

George Carlin
Gost
George Carlin

:(((((((((

Ime
Gost
Ime

Nidje veze…

Snijezni
Gost
Snijezni

Moras da platis anesteziologu da bi dosao da ti da epidural, dotle smo dosli. Prije porodjaja treba da se uplati odredjeni iznos novca na racun bolnice ali ti ni to nije sigurno da ce doci.. Onda moras da hvatas vezu da dodje i dodatno njemu licno da platis.
Sve ih treba pohapsit!

Ćuti i trpi
Gost
Ćuti i trpi

A ne znaju da će zbog toga jednog dana platiti. I da im neće pomoći sav novac na ovaj način otet.

VidraXY
Gost
VidraXY

Tako je!
Žena priča istinu milion posto…
Nadobudne, nevaspitane neznalice, sa vrlo malo izuzetaka…

Aoooo
Gost
Aoooo

Draga, ne branim kccg niti radulovicku, imaju dosta propusta, al to mi zvucis pomalo razmazeno.
Ima nas jos koje smo radjale, pa znam

Buldog žena
Gost
Buldog žena

A neka čoče, žena ima pravo da bude i razmažena kada uđe u taj pakao tamo, ne zna hoće li izaći živa i sa zdravim đetetom
Da se Radulovićka pita ne bi ni anestezije bilo i na poljanu bi se rađala đeca

Vickiiii
Gost
Vickiiii

Ne mora da znači,ima zena koje iz psihickih razloga ne podnose bol,nije uvijek razmazenost

Vazda Crnogorka
Gost
Vazda Crnogorka

U medicini je trend smanjenje bolova pacijentu bilo koje vrste a posebno kod porođaja dok kod nas stalno ispituju granice izdržljivosti!

Cool
Gost
Cool

Pa je li moguce da smo tako primitivni da nam se i dalje u 2023 podrazumijeva da nesto treba da trpis i da te boli a ne mora da boli. Je li Vama koje ste radjale i lupate pluseve odje drago sto se ova zena ovako mucila… Zena zeni je najveci neprijatelj u CG.

George Carlin
Gost
George Carlin

“Žena je ženi žena”- i to je tako svugdje, ne samo kod nas.

Istina je To.
Gost
Istina je To.

Sto rade pojedinci terorisu ljude pogotovo starije od kako je direktorka, Radulovic na to mjesto vrse teror zivi. Druge ljude pustaju kroz zadnja vrata njihove prijatelje popove i ostale, koji ostavljaju koverte. Imala sam priliku da osjetim na svojoj kozi. Ovo je bruka sto se radi u KC. Ima dr koji su u grad ispijaju kafu, ceka se dok oni… Više »

Snijezni
Gost
Snijezni

Ne sumnjam! Znam kroz sta je moja supruga prosla. Ako ne poznajes nekoga tamo, ponasaju se prema tebi kao prema stoci.
Takav samo narod..

Struhar
Gost
Struhar

Treba ispitati sve ali jasno je iz obraćanja da ođe ima krivice i “bubica” i na ženinoj strani ohoho

Posteno
Gost
Posteno

Ne mlati

blavor
Gost
blavor

Da li je Vama jasno da je svaka porodilja u času kad kreće porođaj u posebnom psihičkom stanju – uplašenosti, nesigurnosti, zavisnosti od učinka drugih lica? Koje bi čudo bilo da se pojavi ljekar, pa i bilo koje vrste da umiri i ohrabri pacijentkinju? Ne, oni pošalju stražara, policajca, koga već…

Send this to a friend