Društvo

Pacijentkinje bez lijeka za rak dojke

Pacijentkinje oboljele od najtežeg oboljenja raka dojke već dvije sedmice ne mogu da u državnim apotekama Montefarma na recept podignu lijek “aremed” što im znatno otežava liječenje.

Pacijentkinja koja se obratila redakciji Dana ističe da lijeka koji se podiže na recept nema već izvjesno vrijeme, a ne mogu da nađu ni zamjensku terapiju, pa su ostali bez tableta. Pojašnjava da im veliki problem predstavlja to što kada počnu sa korišćenjem te terapije ne smiju da uzimaju druge tablete za liječenje karcinoma dojke i primorane su da čekaju da lijek stigne u apoteku.

Direktor Montefarma Radoman Dragaš kazao je za Dan da je isporuka kasnila iz razloga što proizvođač nije imao lijek.

“Zbog problema kod proizvođača, lijek “armed” u poslednjih nekoliko dana nije bio dostupan građanima u svim apotekama. Lijek danas ili sjutra stiže u apotekarsku ustanovu Montefarm i biće distribuiran našim apotekama. Isporuka se nalazi na carini i očekujemo da će uskoro biti riješen problem sa nedostatkom lijeka. Inače, sve apoteke Montefarma su snabdjevene dovoljnom količinom ljekova”, ističe Dragaš.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorac
Gost
crnogorac

Treba Milu javit dok je na Samitu da pritisne NATO koji nas je bombardovao, oni sigurno znaju kakav lijek treba uzimati

Lipovo
Gost
Lipovo

Sta cce lijek narodu? Da optereccuju zdravstveni I penzioni sistem I obaraju MONSTATOVE prognoze I tabele! ,,Povlasscceni” se ionako ne lijeche u CG. Imamo li ,za narod, lijekova skupljih od 5 E?

alo
Gost
alo

Slusajuci ovog Dragasa covjek bi mogao zakljuciti da farmaceutska industrija proizvodi ljekove “na kasicicu”, kako kome zatreba. Ovo mu je ko zna koje po redu opravdanje da “proizvodjac nema ljekova”, mislim da je cista laz u pitanju. Ovo mozda jedino vazi za Galeniku Podgorica

Kbc
Gost
Kbc

E tebi treba pa ga ceka dvije nedelje ,moj drug od 25 godina je platio covjeku da mu prosvercuje hemoterapiju iz italije posto je u crnoj gori bilo nestalo pa je morao predugo da ceka ,a aparat za zdracenje mjesecno 4/5puta crkaje i ne radi po nekoliko dana.oni kad se razbole ljece se u inostranstvo a nama nece da obezbjede… Više »

Duško
Gost
Duško

Podnesi ostavku ministre!

Totti
Gost
Totti

Njemu treba smjena, a ne ostavka

Kenan H
Gost
Kenan H

Neću.

Send this to a friend