Društvo

Parada ponosa protekla bez incidenata

Sedma Povorka ponosa „Montenegro Pride 2019”, koja je danas u Podgorici održana u organizaciji NVO Queer Montenegro, protekla je bez incidenata, saopšteno je iz Uprave policije.

<<<Sa Prajda zatraženo usvajanje Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola<<<

<<<Nuhodžić: Crnogorsko društvo prihvatilo različitosti<<<

“Preventivne policijske aktivnosti doprinijele su da ovaj skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora. Službenici Uprave policije su sprovodili planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja”, navode u crnogorskoj policiji.

I ove godine je, ističu, shodno procjenama i analizama povorki koje su održane u proteklom periodu, na obezbjeđivanju Povorke ponosa angažovan manji broj policijskih službenika nego prošle i prethodnih godina.

“Međutim, angažovan je bio optimalni broj policijskih službenika koji je mogao da odgovori na policijske zadatke da se ukazala bilo kakva potreba za intervencijom”, naglasili su u Upravi policije.

Povorka je počela u 17 časova, a završena je oko 18 sati.

“Službenici Uprave policije će nastaviti da aktivnostima iz svoje nadležnosti doprinose obezbjeđenju primjene i poštovanja ljudskih prava i sloboda, a posebno vulnerabilnih grupa među kojima je i LGBT zajednica”, poručili su iz policije.

Povorci ponosa prisustvovali su pomoćnik direktora za Sektor policije opšte nadležnosti Nikola Janjušević, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević i predstavnici policije u Timu povjerenja Uprave policije i LGBT zajednice.

9

avatar
1000
7
2
0
 
9
Princ od KonikaJemmmGen.DukljaninStara VarošNormalan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jemmm
Gost
Jemmm

Može li neko da objasni ovim ljudima, što se bune, da ničije pravo neće biti ugroženo ako ovi ljudi dobiju pravo na životno partnerstvo? Zar oni vrijede manje od nas, jer su drugačiji, samo po seksualnoj orjentaciji? Ako smatrate da vrijede manje, onda potvrdjujete da nemaju jednaka prava kao i vi, a toliko se pozivate na to da ih imaju.

Gen.Dukljanin
Gost
Gen.Dukljanin

E junaci prosetajte bez policije da vidite koliko vas drustvo prihvata.

Stara Varoš
Gost
Stara Varoš

Ko ih šiša više pihhh

Normalan
Gost
Normalan

Normalno bez icidenata sa bataljonom policije

eto
Gost
eto

Kojega ponosa?Ko daje ove glupe nazive?Ko se čime ođe ponosi?Parada je dovoljno reći da ne dodajemo još ponešto što bi precizno objasnilo dešavanje.

Simao
Gost
Simao

Koga vise zanimaju ovi ljudi. Toliko paznje se prilaze ovome. Svaka cast gej si, budi gej. Ali ne znam zasto se propagira, ovo, ovoliko. Hvala Bogu da je bez incidenata, cak imam osjecaj da se nekad prizeljkuje incident da bi onda jos vise paznje bilo, kako su oni ugrozeni, i onda jos vise medijskog prostora i jos vise propagiranja.
Hvala

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Da se miadi ubede da je nastranost normalna eto zašto se propagira

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

“Svaka cast gej si”
Da, stvarno je postigao nešto izvanredno, pa treba da mu se čestita.

Podgorica
Gost
Podgorica

Ne interesuje nas

Send this to a friend