Društvo

Park kod sportskog centra Morača uskoro u novom ruhu

Uskoro počinje uređenje i ozelenjavanje parka u okviru SC “Morača” i na taj način, nakon nedavne rekonstrukcije poligona za mali fubal i odbojku, Glavni grad zaokružuje priču o uređenju kompleksa SC “Morača”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Radovi bi prema planu trebalo da budu završeni do kraja godine, a Podgorica će dobiti još jednu uređenu zelenu oazu u srca grada namijenjenu za odmor i rekreaciju svih generacija naših građana.

Foto: PG biro

“Rekonstrukcija i dopuna postojeće parkovske površine obuhvataće ozelenjavanje i dopunu sadržaja. U centalnom dijelu ovog parka biće izgrađen ljetnjikovac odnosno nadrstešnica modernog dizajna namijena za jogu i miran odmor. Prostor za sjedenje biće izgrađen na podlozi od dekinga, dok će nove pješačke staze biti nasute rizlom. Kako se radi o terenu koji je većim dijelom pod nagibom, biće izvršeno njegovo terasiranje, a prostor će biti ozelenjen gustim sklopom maslina i čempresa”, navodi se u saopštenju.

Foto: PG biro

Ulaz iz Ulice Ivana Milutinovića, kako su najavili, biće oplemenjen špalirom od čempresa i živom ogradom, dok će kompletan prostor biti opremljen savremenim parkovskim mobilijarom – klupama, ležaljkama i korpama za otpatke i pokriven sistemom za navodnjavanje.

Foto: PG biro

Postojeće staze biće očišćenje i prilagođene novim sadržajima, dok će postojeći biljni fond, koji je dobre vitalnosti i kondicije, uz primjenu neophodnih mjera njege, biti zadržan.

10

avatar
1000
9
1
0
 
9
DijamantLilyNarozZeljkovesko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dijamant
Gost
Dijamant

Pred izbore, Podgorica ce izgleda biti kao svemirski brod..E moj Vukovucu populisto

Lily
Gost
Lily

Ovo je fenomenalno rjesenje parka.
Svaka čast!

Zeljko
Gost
Zeljko

Navaznija stvar je da se prostor bivse kasarne Moraca pretvori u park. Da se sacuva, nikako ZGRADE.

vesko
Gost
vesko

Ove lezaljke od drveta su hit.Postavili su ih u parku kod mosta Milejijum i stalno su prljave i prasnjave,kao da su napravljene za izbjegavanje.

Naroz
Gost
Naroz

Polako, veliki je to kulturoloshki shok, treba nam vremena da se priviknemo 🙂

Bravo
Gost
Bravo

Ovo izgleda fenomenalno, svakom dijelu grada treba ovakvih rjesenja ali I propisno odrzavanje na duze staze.

Delboj
Gost
Delboj

Svi znamo do sad da su ova drveca u stvarnosti mnogo manja nego na prezentaciji. Zasadite ono sto je uvijek bilo karakteristicno za Podgoricu a sto stvarno pruza hladovinu za ovaj nas “izgore se” grad, a to su platani. Makar u ovom zelenilu ne moramo brinit oce li dizati trotoare, kako je inace bilo besmisleno objasnjenje za seganje u Hercegovackoj.

Mikeli
Gost
Mikeli

Sve pohvale . Ovo izgleda predobro .

Naroz
Gost
Naroz

Podrshka za prvog podgorichkog gradonachelnika postmodernistu!

Dubravka
Gost
Dubravka

svaka čast za gradonačelnika!

Send this to a friend