Društvo

Park šuma Zlatica na meti vandala, uništena rasvjeta

Park šuma Zlatica

Trim staze trebalo bi da budu isključivo mjesta gdje će da se rekreiraju građani svih generacija, od najmlađih kod kojih se budi ljubav za sportom, do onih starijih kojima je to način da ostanu u formi, a ne nikako vandalske arene. Međutim, Zlatička šuma je nažalost ovo drugo. Ona rekreativcima nudi samo stazu koja je koliko toliko u dobrom stanju. Ukoliko poželite u večernjim satima da se rekreirate nećete moći jer rasvjete nema.

Svjetiljke su potpuno uništene, kao i kablovi koji ih vežu. Postoji jedna česma koja nije u funkciji. Fale i klupe, ali i korpe za otpatke. Uništen je i fudbalski teren u dijelu ka Zagoriču. Golovi su polomljeni, a vještačka trava nije sačuvana. Polomljena je i ograda na nekoliko mjesta, a posjetioci Zlatičke šume kažu da je to zbog toga što se ulazi kamionima zarad istovara šuta.

“Mnogo je zapuštena Zlatička šuma. Prvenstveno rasvjete nema. Polomili su sve svjetiljke tako da ih treba popraviti. Ovaj prostor mora da se uredi, jer Podgorici fali parkova. Trebali bi da izvade panjeve i posade novo drveće. Česme nema, jer su sve polomili. Nema gdje da se odmori. Treba postaviti rekvizite za vježbanje. Postoji malo, ali nije dovoljno. Takođe, moralo bi da se postave i korpe da ima gdje da se baci smeće da se ne baca po parku”,  istakao je Radoje Roćen, rekreativac.

Istog mišljenja je i Nenad Vujović koji svakodnevno dolazi u Zlatičku šumu. On smatra da bi pod hitno trebalo napraviti rasvjetu.

“Sve su pokidali, uništili su kandelabre. Sve do zemlje je uništeno i veliki je problem sad osposobiti rasvjetu. Staze su u redu, ali stara stabla treba ukloniti. Gdje je bilo staro stablo i posaditi novoOvaj dio parka preko puta magistrale totalno je uništen. Niko o njemu ne vodi računa. Napravili su stadion, ali donji dio parka je katastrofa. Tu sam 35 godina i znam kakva je ovo nekad šuma bila”, ističe Vujović.

Iz Komunalnih usluga potvrdili su da rasvjeta u parku ne radi već duži period jer su je vandali kompletnu uništili.

Oni su istakli da bi je trebalo kompletnu rekonstruisati, a to podrazumijeva ugradnju novih stubova, svjetiljki, kao i ormana za napajanje. Iz Komunalnih usluga najavljuju da će, s obzirom na to da se radi o velikoj investiciji, preduzeti korake da sa nadležnim organima trajno riješe ovaj problem.

Send this to a friend