Društvo

Paunović apeluje: Direktorica OŠ “Vlado Milić” da ne uskraćuje polumatursko veče svim učenicima

Mitar Paunović

Pozivam direktoricu Osnovne škole ,,Vlado Milić” da promijeni svoju odluku i da ne uskraćuje polumatursko veče svim učenicima, jer bi time poslali pogrešnu poruku, poručio je lider mladih Demokrata Mitar Paunović.

“Slavljenje završetka jednog životnog poglavlja – osnovnog obrazovanja, uz pirotehnička sredstva, rizikujući uništenje školske imovine, ali i živote sebe i drugih, svakako je društveno opasno ponašanje naših najmlađih, koje mora zabrinuti obrazovni sistem, ali i roditelje koji bi trebali biti modeli ponašanja svojoj djeci, kako bi preventivno došli do uzroka ovakvih pojava”, naveo je Paunović reagovanju dostavljenom medijima.

Navodi da odgovornost može biti “kolektivna” i ona je, kaže, “na svima nama”.

“Ali krivica kao i nevinost, moralno i pravno, nije i ne smije biti kolektivna. Ona je strogo pojedinačna i lična, pa stoga i sankcija mora biti primijenjena na one učenike koji su vinovnici ovog incidenta. Tome u prilog ide i javna informacija da su učenici koji su vinovnici ovog incidenta identifikovani od strane Uprave Policije i državnog tužilaštva”, dodao je Paunović.

Stoga, on poziva direktoricu Osnovne škole ,,Vlado Milić” da promijeni svoju odluku i da ne uskraćuje polumatursko veče svim učenicima, jer bi time, kaže, poslali pogrešnu poruku!

“Prvu – da nevini ispaštaju zbog postupaka odgovornih pojedinaca, a drugu – da odgovorni pojedinci prolaze isključivo kroz kolektivnu kaznu, čime se ne šalje adekvatna poruka svim narednim pojedincima kojima isto ponašanje padne na pamet”, naveo je Paunović.

Jedino ispravno rješenje, prema njegovim riječima, je da nadležni organi utvrde pojedinačnu odgovornost, zatim da Ministarstvo prosvjete krene u proceduru naplate štete od strane roditelja djece – vinovnika ovog incidenta.

“Do tada, ostali mališani zaslužuju da slave noć po kojoj pamte devetogodišnje osnovno obrazovanje.
A na svima nama je da sistemski razmislimo o preventivi i uzrocima ovakvih ponašanja, izreći sankciju je najlakše, ali vidimo da nije trajno rješenje”, zaključio je Paunović.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
tuđe_soliloMitar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tuđe_solilo
Gost
tuđe_solilo

Aj, sjedi dolje, ne manipuliši!

Mitar
Gost
Mitar

Političari misle da svakom mogu da dijele lekcije i da sve znaju. Lider mladih demokrata, trt.

Send this to a friend