Društvo

Pavličić: Nijesam podržao SPC i litije, nego pravo na iznošenje stava

Podrška ljekarima iz Nikšića je jedna vrsta solidanosti sa zahtjevima ljekara, da imaju pravo na svoje mišljenje i da se za svoje mišljenje bore u skladu sa Ustavom i Zakonom, kazao je u Živoj istini Miodrag Caro Pavličić objašnjavajući zbog čega je dao svoju podršku.

Pavličić je objasnio da je podržao ljekare da izraze svoje mišljenje, a da se o crkvi nije izjašnjavao.

“Kad su me nazvali iz Kliničkog centra ja sam rekao da se napiše tekst koji je univerzalan, koji može da govori o tome da mi kao ljekari tražimo da se ključni problemi rješavaju u skladu sa Ustavom i Zakonom. Nijesam se bavio problemom crkve, jer se moje mišljenje i mišljenja drugih razlikuje. Nijesam neko ko je podržavao masovne skupove u ovom vremenu. Što se litija tiče treba da se poštuju preporuke”, rekao je on.

Pavličić smatra da je javnost reagovala “kao osice”, kada su ljekari u pitanju.

“NKT je donijelo određene odluke kojima je propisalo više slobode građanima, sahrane, svadbe su bile dozvoljene, saglasno tome moje kolege nijesu prekršile mjere NKT-a i ukupna kampanja protiv ljekara je zloupotreba od strane NKT-a koje nije imalo iste standarde u odnosu prema ljekarima i drugim građanima. NKT je zabranjujući llitije izazvalo otpor kod građana smatrajući da su diskriminisani u odnosu na druge. NKT je izgubilo na popularnosti u javnosti i moramo da mu pomognemo da mu vratimo autoritet i da se vrati svom izvornom djelovanju jer nas čekaju teška vremena”, istakao je on.

On se nada da postoji zrno kajanja, te da će ljekari iz ovoga izvući određene zaključke i da će se vratiti svojoj profesiji obavezama tako što će odukovati građane i pomoći im da prevaziđu probleme koje imamo sad.

“Ne bi trebalo više da ih kritikujemo, desilo se to što se desilo. Situacija je emotivno prenaprenuta i ne dozvoljavam da se ljekari optuže”, naglasio je on.

Na pitanje vodi li se u Crnoj Gori antisrpska politika, Pavličić kaže da narod u našoj zemlji treba da kaže da ovo nije srpska zemlja “nego je i srpska”.

“Crnogorska politika ne smije biti antisrpska. Isto tako je bitno da Srbi u Crnoj Gori shvate da je ovo njihova država i da je podrže iskreno”, dodao je on.

Pavličić je mišljenja da su svi izvan vlasti pod nekom vrstom sumnje.

“Problem je vlast koja dugo traje. Treba da iskrenije razgovaramo, ovdje rata nije bilo ali jeste ratne retorike i ima prostora da se vjeruje da su svi izvan vlasti ugroženi. Ne može se postići sporazum ako se igramo gluvih telefona. Očekujem da će se u budućnosti stvari mijenjati”, kazao je on.

Koncept efikasne inkluzije Srba u crnogorsko društvo

On je istakao i da vjeruje je „velikosrba“ u Crnoj Gori mali broj.

“Nas interesuju građani koji su u stanju da podrže ovu državu. Ja sam Crnogorac i nikad nisam nikoga bo u oko sa tim. Smatram da ako smo samo nacionalno ili vjersko, a nijesmo ništa drugo, onda smo velika sirotinja. Vjerujem da ćemo sve stvari staviti pod kontrolu i biti jedna moderna evropska država”, kazao je Pavličić.

Upitan da li je model inkluzije Srba ono što smo u praksi imali u Budvi, Pavličić je odgovorio da jeste.

“Ne može biti inkluzije ako ljude, koji imaju određene vrste frustracije da nijesu prihvaćeni u sredini, ne uključite u donošenje odluka i da imaju određenu odgovornost u razvoj države i duboko vjerujem da je to put”, kazao je on.

Budva šlagvort srpskoj zajednici

Komentarišući izjavu bivšeg predsjednika Budve Marka Carevića da je Crna Gora anektirala Boku Kotorsku, Pavličić je kazao da Carević tu retoriku upotrebljava u predizbornoj utakmici ne bi li svoju poziciju u Budvi podigao na veći nivo.

“Mi moramo da budemo strpljivi i slušamo te strašne riječi. Sigurno je da URA ne može da uđe u koaliciju sa partijom koja je od Budve napravila ono što je napravila. Nešto moramo da progutamo i apsorbujemo. Moramo da budemo strpljivi”, istakao je Pavličić.

Vlast, kako kaže Pavličić, često koristi preuzimanje vlasti, kao što se desilo u Budvi.

“U nekom periodu opštinska vlast u Podgorici je bila na isti način preuzeta, pa su pokušali u Beranama, u Kotoru je to završeno na isti način. Budvanska vlast je imala problem sa Džakovićem skoro četiri godine i to se osjećalo da će to da se desi. Moje stanovište je da tu treba da se promijeni zakon, da svaka takva promjena mora automatski da rezultira vanrednim izborima ili da se mandat vrati jer u protivnom imamo stalni problem i problem je takve vrste da možemo da postavimo pitanje šta će nam izbori”, naglasio je on.

Dešavanja u Budvi su, kako kaže, šlagvort srpskoj zajednici u Crnoj Gori da kaže “evo šta nam rade”.

68

avatar
1000
48
20
0
 
61
ToniBijeli PavleStrpciJelisaveta kazaOgledalo...
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milo
Gost
Milo

Mislim da Sukovic nebi trebalo da poziva ovakve nesnalazljive folere koji ocigledno mrzi CG.U emisije treba da pozove Crnogorce koji ce davati resenja za odbranu CG,Dali pozivaju ,prosrpskim medijima Crnogorce da da iznesu svoje stavove,sigurno ne zasto onda davati ovakvima medijsku paznju,kada oni igraju prljavu igru.

Toni
Gost
Toni

Pa da zajedno horski čojkaju jedan drugoga, te puste klase.

vukomita
Gost
vukomita

CARO CRNOGORCE SVE TI JE MOJA I TVOJA CRNA GORA DALA I PRUZILA ALI SI JOJ TI DANAS DUZAN DOVIJEKA..PUTUJ IGUMANE

Tito
Gost
Tito

Za mene je takav čovjek neprijatelj države! I nek se ne pravi blesav!!!! Ne radi se ovdje o podršci slobodnog mišljenja, već o podršci Srbije u njenim unosom nemira u Crnu Goru…srpski popovi nek se mole u Srbiji!!!!

Jelisaveta kaza
Gost
Jelisaveta kaza

Vama se Srbi i Srbija pricinjavaju svuda oko vas.Ljudi samo traze pravo da misle i da imaju slobodu .To nema veze sa SRBIJOM!

Strpci
Gost
Strpci

Pricinjavali su se oni i po komsiluku pa genocide na sve stene od pricinjavanja

CiNickaàaaa
Gost
CiNickaàaaa

Crna Gors nije ni “srbska” ni “i srbska” jer ne pripada Srbima en generale već samo onijema koji žive u CG. Dakle CG jer crnogorska i pripsdnika naroda koji žive u CG

Sportista
Gost
Sportista

Isto kao što i Boka pripada Bokeljima….ali je crnogorci svojataju na sva usta

veki
Gost
veki

čekao da se uvališ u dobar stan, da se penzionišeš pa tek onda političke stranke i izjave za javnost

MarkoizNK
Gost
MarkoizNK

Sramotu koju su doktori i vojnici nanjeli ZVANJU ni Jadran ne opra. Totalno izgubljeno povjerenje u ove dvije asocijacije koje bi trebale da su NEUTRALNE, liječe i brane narod a ne samo stado SPC

Daka svetac
Gost
Daka svetac

Odkaz svim doktorima pa neka liječe popove i u crkvama !!!!

Cika miki
Gost
Cika miki

Brisi, ja nikad ne lazem

Janko
Gost
Janko

To znaci ako bi neko imao vecinu koja treba da donese odluku da idemo u rat sa nekim i unutar vlasti neko odbije ds glasa za rat / to je koripcija i treba ici na izbore?? Pa zar nije demokratija da svako za sebe misli i glasa po svom nahodjenju? Carevic i ostali ne vode nase gradove vode ih centrale… Više »

Strijelac
Gost
Strijelac

Pokušava da se izvadi iz kaljuge u koju je upao.Đe vidi on to ,, građansko ” u litijašenju i mirisu tamjana, kojeg, baš i ne voli, jedan ozbiljan dio građana.A, to je i jedan od ciljeva litijašenja.

Mestar
Gost
Mestar

Ljekari koji su bili na litijama su obrukali sebe, svoju profesiju i pljunuli u lice svojim kolegama koji savjesno pozrtvovano i profesionalno obavljaju svoj posao. I niko i nista im ne moze obraz sprati.

Neka Znamo se
Gost
Neka Znamo se

ne vidjeh da je drzava ni jednog od tih doktora procesuirala za to sto su uradili.. doduse nikad niko jos nije odgovarao ni od ovih sto ih tobos hapse..

Neka Znamo se
Gost
Neka Znamo se

kaze tonje korupcija stonje uradio dzakovic.. q nije korupcija kad veliki crnogorac sa df slavi pg skupstinu, nine korupcija kad albanac dritan slavinsa frontom sve i svasta i guta ono kad munfinansijerinpozivaju da se iskopava oruzje . Nije korupcija kad sdp daje podrsku za pg skupstinu, nije korupcija kad clan liberalne partije daje podrsku inslavibsa carevicem i popovima podgoricku skupstinu.… Više »

Mongro
Gost
Mongro

Niti ni jednom riječju ne spomenu ugroženost crnogoraca od svetosavskih bukadžija…i to u svojoj sopstvenih državi?! To mu stručnjaku nije upalo u oči?!

Majkl
Gost
Majkl

Nije ovo i srpska zemlka Pavlicicu !
Ako si mislio ma gradjansku to je nesto drugo

Milovan
Gost
Milovan

nijesi ti Crnogorac

Milovan
Gost
Milovan

Ne. Podrzao si SPC. Podrzao si pricesce jednom kasicicom u doba pandemije….

Hmmm...
Gost
Hmmm...

Pavličiću, radnju si izvršio, potpisao si. Sad je u pitanju samo sud o tebi. Neprijatelji državnosti Crne Gore slave da je tvoje djelo učinjeno umišljajem, jel da? A ja kažem da je u pitanju samo nehat. Ipak me boli pitanje: Da li je za tebe luksuz naivnosti dozvoljen? Hmmm…

Fiume
Gost
Fiume

Naravno da imaju pravo na svoje misljenje i stavove, ali nije vrijeme ni mjesto

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Miodrag Caro Pavličić je gospodin i odličan ljekar! Podrška za njega 👍

Ogledalo...
Gost
Ogledalo...

Jes vala! Pavličić podržava one koje podržavaju rušitelje državnosti Crne Gore, i pravi se lud. Praviš se i ti lud kad ga podržavaš?

Titograd
Gost
Titograd

Caro, nije ti trebao potpis uz svetosavsku ološ.

Sportista
Gost
Sportista

Prvi put slušam ovog čovjeka i stajem iza svake rečenice koju je izgovorio, a o voditelju fašisti ne želim da trošim riječi….

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Podrzat S’edoka bozje ljubavi jes da ti je Zeta blizo ali ni kapi nijesi popio

Nejo
Gost
Nejo

Drzava bi trebalo da se zabrine kad su joj se pobunili akademski gradjani, da se zabrine itekako i mijenja stvari! Pod hitno. Slobodu hocemo svi!!!
Svaka cast doktore, sto ste iskazali prave rijeci i svima sve rekli. Kulturno i na nivou.

Mijo
Gost
Mijo

A bogami Caro nit si vino nit si voda.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

narode ne padajte na fore ljekara advokata koji podrzabaju litijase puni su kao brodovi i bore se za jos vise…inace su manjina u svojoj bransi ..crna gora ima 2000 ljekara ni 15 posto je potpisalo podrsku ristu i ekipi srpskih nacionalista ….

San
Gost
San

Darko Šuković je profesionalac u poslu, vanserijski načitan, obrazovan.
Dr Pavličiću, niste trebali prihvatati poziv za gostovanje. Nemojte rušiti ugled koji imate, ostanite u onome u čemu ste vrhunski.

Sportista
Gost
Sportista

Vanserijski načitan??? Šta vam to znači, svako jutro pročita Pobjedu? Iz čovjeka kipi mržnja koju i ne pokušava da sakrije….kaže da Miloš Obilić nije ubio Myrata niti da postoji 9 Jugovića, kako on to zna, je li učestvovao u boju na Kosovu ili mu je baba to ispričala….šuković jeftini prodavac magle i partijski jastreb….inače Boka je okupirana od strane cg… Više »

Vjeruj
Gost
Vjeruj

Dobro Sportista ne žesti se odmah. Miloš Obilić i 9 Jugovića postoje. Ali pošto nema nikakvih istorijskih dokumenata da to potvrde već samo guslarske pjesme iz poznijih vjekova oni su fiktivni likovi. Dakle, postoje kao fiktivni likovi.

C G
Gost
C G

Svaka osoba sa psiska treba da bude sačuvana,da pokoljenja znaju ko su izdajnici.To doktori,to rodoljubi.Ma bježi…

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Cipoli se u mutno love,a da i ti političke poene?

Roro
Gost
Roro

Ksko se Šuković bio uzjogunio!Htio je slomit onaj sto..pa kad bači onu hemijsku nakon postavljenog pitanja,a ne dobije odgovor koji želi! Strašna mržnja izbija iz voditelja prema svemu što je Srpsko.

C G
Gost
C G

Doktore, zavijaj to u oblande koliko hoćeš, ali podržao si velikosrpstvo i SPC! I to je činjenica. Bez potrebe se osramotio i dao ruku podrške onima kojima su sveci Maca i Šiljak, a uskoro i Arkan…

CG Crnogorcima
Gost
CG Crnogorcima

jako dobar doktor i dobar covjek. Ali ga je šukovic sinoc izuo iz cipela ili bolje reci matirao.. dosao je u situaciju da bi morao da laze zbog drugih, pokusavao je da se izvadi ali ka u zivo blato sto se vise koprcas dublje propadas.. zatrpao ga je šukovic argumentima.. tuc muc ni na jedno pitanje mu nije mogao odgovoriti..

PUKLO SVE
Gost
PUKLO SVE

I tako nam dani prolaze .Ko ce biti jaci u predizbornoj kampanji Ako nijesi njihov onda si terorista I neprijatelj svih djedova I pradjedova a cukundjedove I niko ne pominje A mi putujemo obicni ljudi ka destinaciji Kojoj ? 🙄

SIROMASTVO
Gost
SIROMASTVO

Kuc kuc ..Otvorite vrata
Stizem….
Ma sto pitas ko je ?
Ja tvoj I moj nick moj dobri narode

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Znači treba da uključimo u donošenje odluka o budućnosti Crne Gore i one što recimo Ratka Mladića smatraju herojem umjesto ratnim zločincem odgovornim za genocid. Divno baš Pavličiću.

Njegoš
Gost
Njegoš

Boka Bokeljima

Kajagogo
Gost
Kajagogo

U tom slucaju bi Boka pripala Hrvatima a ne doseljenim Ercegovcima koji se odjednom smatraju Bokeljima. Opet Boka ne bi bila srpska jer to nikada i nije bila.

CiNick
Gost
CiNick

Nijesu vi smetali toliki okupatori, kad se nijrste živi čuli, ps sad kad ste namirisali slobodu očete bit junaci umjesto da podvijete rep ii muccite

ozbiljnost
Gost
ozbiljnost

Ovo je poslednji covjek koji ima pravo da govori o moralu, ja to odlicno znam…

Pušti priču dr
Gost
Pušti priču dr

Interesantni su naši kvaziintelektualci. Čitava priča mu je bila oko Srbi i Crnogorci. Spreman je da pretrpi i proguta od Carevića sa kojim se ne slaže samo da ne bi ušli u koaliciju sa DPS. Mogli su i da ne ulaze u koaliciju i sa Carevićwm pa da ne gutaju ništa nego da daju toj koaliciji podršku od slučaja do… Više »

Kajagogo
Gost
Kajagogo

Dobro receno. Kvaziintelektualci. Bio je 4 godine ministar a sad prica o Dps-u i njihovim satelitima.

Minas
Gost
Minas

Bajovicu, Bajovicu

Minas
Gost
Minas

Dje je Bqjovic DF ovac?
Pruza pomoc po partijskoj osnovi?
Policiji nece?

500 eura
Gost
500 eura

Zaključak: Dr Pavličić podržava svakog ljekara jer su kolege.

CiNick
Gost
CiNick

Dr podrzava SPC ali ne smije prznat

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Pravo ovog gospodina je nekada bilo da ne želi da radi svoj posao odn. operiše već da od naroda iznuđuje novac. Poslije postade ministar, crnogorac, sad je opozicija i srbin, još samo marsovac nije bio!

Splaka
Gost
Splaka

Slazem se. On je sve ti sto ste nabrojali. Ali gospodin nije.

KOTOR
Gost
KOTOR

Ne valja,Caro!

Mila K
Gost
Mila K

Možda dr Pavličić treba da bude gost nejavnog državnog servisa, ali domaćin je sinoć bio sve osim domaćin. Čak je prevazišao sumu partijskih poslušnika. SRAMOTA

Manage
Gost
Manage

Sto je prevazisao bar je dopustio gostu da prica za razliku od vasih tabloida. Boli li kad znate da zbog njegove partije imate jos jedan crnogorski mandat u bd koji je trebao da.pripadne Libetalnoj partiji. Da ste na vlasti bili zahvaljujuci cg strankama koje su za cpc nato i eu. Al nije zvaka za.seljaka.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Domaćin je bio više nego domaćin i čak čuvao gosta, i možda previše, a vi ste d važnim komentarom pokazali svu zlobu, licemjerje i gadluk vaše izdajničke politike prema Crnoj Gori, koju svakodnevno demonstrirati bez imalo srama što samo govori kolike ste fukare!

Samo Crna Gora
Gost
Samo Crna Gora

Nisi ti gledala pažljivo.Sinoć je baš dokazao da nije privezak DPS-a. Otvoreno mu kaže da ga nagovori da glasa za njega, da mu odgovori da li će opet u koaliciju sa negatorima CG, jer ako neće, onda je prava crnogorska opozicija. Ali nažalot, URI je bitnija borba protiv Mila i DPS-a nego Crna Gora i građani izgleda.

Nikola
Gost
Nikola

Imaju pravo naravno da imaju pravo ali imaju li pravo da kao ljekari u vrijeme pandemije sebe i narod izlazu mogucnosti obolijevanja od virusa, nepostovanja fizicke distance itd na stranu to sto ja licno mislim da kao ljekari u 21 vijeku treba da vise vjeruju u nauku nego u religiju. Kako to komentarisete?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Pripadnost nekoj vjerskoj zajednici je dio nacionalnog identiteta, bolji primjer za to su bosnjaci nego naprimjer srbi ili neko drugi !

Леонов
Gost
Леонов

Сви морају да се придржавају правила а не само литијаши.Ако се неко придржава правила а неко не у просјеку се НИКО не придржава правила када је епидемија у питању.Мислим да су доктори у литији покренули то питање и спасили многе животе јер је НКТ промјенио “правила игре” послије преко 200 потписа подгоричких љекара.Иначе би СИНДИКАТ ДОКТОРА требао да фотографише коментаре… Više »

Vukasin
Gost
Vukasin

Podrska zacstavove uvaženog dr.Pavlicicac ali očekujemo da podrži i kolegu Ilica išlo sam mišljenja da vrhunski ljekari ne treba da budu
menadžeri Bolnica jer imaju dovoljno drugog posla.

Baraka
Gost
Baraka

E moj Caro, sve je to apsolutno tacno ali u razvijenim drustvima sa svjesnim pojedincima. A u takvim drustvima, ponasanje popa Rista, Mandica, Knezevica ijos ponekih bi zestoko kaznjeno bilo…. Nemamo mi problem sa onima ko drugacije misle, mi imamo problem sa primitivizmom..

Dragoljub
Gost
Dragoljub

Ne vuči nas za jezik. Imalo bi se šta o poštenju napisati…

BogdanS
Gost
BogdanS

A vjerovatno bi ti imao sto napisat,od takvih lajavaca kao tebe mi je muka…

MarkoPg
Gost
MarkoPg

Ako ti je muka, najedi se luka.

Veljo
Gost
Veljo

Dobro je tebi bilo od DPS. To zna svaki građanin Cg koji je u KBC ušao. Samo nam ti nemoj poštenje prosipati. Mala je Crna Gora.

Send this to a friend