Društvo

PCR testiranje i u Baru

foto: Feral Bar

Od ove nedjelje, i u barskoj Zdravstvenoj ustanovi  “Dnevna bolnica Dr Zejnilović“ se rade PCR testovi na novi koronavirus.

“U eri COVID epidemije, veoma je značajno da svaki putnik koji putuje u zemlje u kojima zahtijevaju PCR test, takođe i svaki bolesnik kojem je to neophodno, može od ove nedjelje da uradi PCR dijagnostiku i kod nas, na opremi vrhunskog kvaliteta, a rezultati se dobijaju u roku od  24 sata. PCR laboratorijom rukovodi molekularni biolog Ivana Bojić Kontreras, u njoj su i mikrobiolog dr Dušan Perović i dr Munevera Zejnilović, klinički biohemičar. Ova PCR laboratorija je urađena po svim standardima SZO-prostorno, tehnički i kadrovski, a dobili smo sertifikate i odobrenja od Ministarstva zdravlja Crne Gore”. rekao je za Feral.bar Nihad Zejnilović.

On pojašnjava da za dijagnostiku COVID oboljenja postoje testovi koj određuju direktno virus, testovi koji određuju antigene i testovi koji određuju reakciju organizma-antitijela, a u ovoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi rade sva tri testa.

“Imamo sve tri varijante, a što se tiče antitijela, testovi se mogu  raditi ELISA metodom, kao i ECLIA metodom.  PCR test košta 80 eura,  test antitijela 20 eura, a test antigena 40 eura. Zbog aktuelne situacije, naša PCR laboratorija radi svakodnevno”m zaključio je dr Zejnilović.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MilunMarkoza
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milun
Gost
Milun

Sramota trebalo je da bude mnogo jeftinije a ne 80e a okle nam

Markoza
Gost
Markoza

Odlicno jeftino. 80 eura za PCR . Ovo je btuka. Ljudi to rade iz nuzde jer moraju da putuju a ne bi putovali da imaju posla ovdje. Sramota na djelu zdravstveno farmaceutska industrija.

Send this to a friend