Društvo

PKS Vladi: Uvucite svoje velikosrpske kandže iz živog crnogorskog bića

Patriotsko komitski savez daje punu podršku Fakultetu za crnogorski jezik i književnost i Adnanu Čirgiću, koji se bore za opstanak, ne samo Fakulteta,kao naučne institucije koja obrazuje mlade ljude, već i za ličnu kartu svakog naroda-a to je njegov jezik, saopšteno je iz Saveza.

“Građansko, mirno okupljanje zaposlenih ovog Fakulteta i građana Cetinja, na grubi, prostački i primitivni način, prekinuo je harmonikaš apostolske vlasti, sa izmišljenim radnim mjestom, Dragan Koprivica, koji je svojim poljupčićima, u sigurnosti policijskih službenika, provocirao okupljene i-dobro prošao”, navode u saopštenju.

Fakultet za crnogorski jezik i književnost predstavlja bedem o kojeg se obrušavaju udari na montenegristiku, naglašavaju iz PKS, a saopštenje četvororučnog ministarstva samo dokaz kolika je mržnja i namjera da se ugasi crnogorska riječ!

“Patriotsko komitski savez, svi njegovi članovi i simpatizeri, znaju koliko je važno odbraniti postojanje ove visokoškolske ustanove, podržati časne profesore i studente kojima je, valjda, jedini “grijeh” to što vole, proučavaju i njeguju crnogorski jezik, kao jednu od osnovnih odrednica svakog naroda, pa i crnogorskog”, dodaju u saopštenju.

Iz saveza ističu, da braneći Adnana Čirgića, branimo sve nas, kojima je crnogorski jezik, nacija i crkva, sveti amanet ostavljen od predaka, za koji žemo živjeti i umrijeti.

“Stoga pozivamo aktuelnu vlast, da hitno uvuku svoje velikosrpske kandže iz živog crnogorskog bića, jer nas nikad, ali baš nikad nećete slomiti”, zaključuju iz PKS-a.

 

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
bozidarViennaViennamarius
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bozidar
Gost
bozidar

E ako im kvislinzi daju podršku znaći taj fakultet koji ustvari to i nije treba odmah ukinuti.

Vienna
Gost
Vienna

Nadam se da ćete mi pustiti komentar. 🙂

Vienna
Gost
Vienna

“Živjela Latinka Perović” je baš lijepa i kulturna šamarčina ministarki kulture koja je toj ženi ne baš kulturno poželjela da umre. Bravo cure.

marius
Gost
marius

Tako je , zivi bili !

Send this to a friend