Društvo

Pljevaljski ugostitelji negoduju zbog rigoroznih kazni za nenošenje maski

Ilustracija

Nakon što im je odobreno da rade, pljevaljski ugostitelji se posljednjih dana suočavaju sa novim nevoljama i nametima, odnosno s plaćanjem kazni zbog nenošenja zaštitnih maski. Turistička inspekcija kažnjava ugostitelje ukoliko gosti ne nose zaštitne maske. Kazne su velike, a ugostitelji tvrde da se pišu nezakonito, zbog čega su pojedini nakon 25 godina rada odlučili da zatvore objekte i radnike pošalju na biro rada, piše Dan.

“Inspektor je zatekao gosta u objektu kako na stolu pored sebe drži zaštitnu masku. Pisao je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, jer je navodno gost trebalo da masku drži na bradi, a ne na stolu pored sebe. To je krajnje drsko, jer gost ne može da drži masku na ustima i nosu dok pije ili jede”, kaže vlasnik restorana “Balkan” Slaviša Svrkota.

Tvrdi da je zbog takvog postupka inspekcije bio prisiljen da zatvori restoran sa 150 mjesta i da radnike pošalje na biro rada. Svrkota kaže da mu inspekcija nije mogla pronaći nikakav drugi nedostatak, na “su se uhvatili za to što je jedan od gostiju držao masku na stolu a ne na bradi”.

Prema njegovim riječima, više ugostitelja je kažnjeno. Za sebe kaže da je meta “državnog terora”, jer ne podržava aktuelnu vlast.

“Posljednjih mjeseci sam u više navrata privođen na razgovore u policiju zbog učešća na litijama. Znam da je i ovo dio tog državnog terora i upravo zbog toga i ne želim da ćutim. Sve sam uradio da se ispoštuju mjere NKT-a, ali je nekome cilj bio da me prisili da zatvorim objekat i da radnike ostavim bez posla”, tvrdi Svrkota.

Pljevaljskim ugostiteljima je tokom juna i jula bio zabranjen rad, zbog uvećanog broja oboljelih od virusa korona. Ugostitelji su se u više navrata okupljali na protestnim skupovima i tražili da im se dozvoli da rade, jer je postajala opasnost da bez posla ostane oko 300 osoba. NKT je potom donijelo odluku kojom je pljevaljskim ugostiteljima odobren rad. S odobrenjem rada stigli su i inspektori iz Podgorice, koji su krenuli u kontrole i izricanje rigoroznih kazni.

23

avatar
1000
16
7
0
 
21
Treco OkoGordanZiva istinaPljevljaNikola
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Treco Oko
Gost
Treco Oko

Idi ti u Srbiju pa tamo idi na ** litije** pošto ne poštuješ državu u kojoj živiš i vjerovatno rodjen . Živjeti u Crnoj Gori a voljeti i navijati za stranu državu Srbiju to nigdje u svijetu nema !

Ziva istina
Gost
Ziva istina

Toliko ostrascenosti i nimalo razuma.Kakva je logika ako je stvarno tako bilo drzati masku na bradi i zalivati je sa supom,kecapom i šerbetom od baklava umjesto je recimo zaviti u čistu salvetu i staviti na sto?To tumačenje nekim mjera moze biti toliko proizvoljno da vrijedja intelekt teletabisa.

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Pustite narod da radi kakve kazne ???
Kažnjeni smo, jer svima nama malim privatnicima posao je ugrožen.
Dolazi zima a sa njom veći troškovi.
ZA SVE SU KRIVI STRUČNJACI SA MJERAMA
KOJE DAJU KONTRAEFEKAT

Nikola
Gost
Nikola

jeste gore im je vazduh cist pa im smeta, koliko nekulture i malogradjanstine u CG nevjerovatno

Mirko
Gost
Mirko

Zamislite rigirozne mjere zbog ne nosenja maski haha kakva privincija

Vazda crnogorac
Gost
Vazda crnogorac

Kako bi ih ja kažnjavao da mi može biti. I njih i sve one koji foliraju sa nošenjem maski. Napunio bih državni budžet za 10 dana. Pa bi se prevaspitala ova neobuzdana gomila ljudi koja ne poštuje ni sebe, a kamoli druge. Zato vam je Tito bio bog i batina. Njega ste morali sve slušati.

PgCg
Gost
PgCg

A sva CG moze nosit maske a oni čoče ne mogu.

SARS
Gost
SARS

Tacno. Ne moze se jesti i piti sa maskom. Zato treba i zabraniti rad restorana i kafana jer se osnovna mjera nosenja maske napolju ne postuje. Bavite se isporukom hrane. To je alternativa.

🙄🙄🙄
Gost
🙄🙄🙄

Primitivci,dok ih dobro po džepu ne opališ neće ništa razumjeti.Vazda im je kriv Milo i država,a baš bih volio da vidim kako se litijaš pridržava mjera i po kakvim standardima radi

Trol
Gost
Trol

A sto ne peimitivac neko zbog ovoga? Kaznili ga jer je gost masku drzao pored sebe, a ne na lakat dok jede?! STITI LI SA BRADE NESTO VISE NO SA STOLA? Ne. Cak je nehigijenskije

Libero7
Gost
Libero7

Svrkota podji u srbiju da radis kad ti cg ne valja

Lovćen 1
Gost
Lovćen 1

Postoji jednq stara izreka,,SAČUVAJ ME BOŽE PLJEVLJANSKOG ČETNIKA, DEČANSKOG BALISTE , i STOLČAVSKOG USTAŠE

Chaky
Gost
Chaky

Kakvi primitivci!!!!
A kažnjava bi vas svaki dan, svaki sekund!
Vi ste sramota za ljudstvo! Samo vam je žao što ne možete da švercujete!

Vuki
Gost
Vuki

Zasto brisete moj komentar na misljenje o chaky-ev komentaru za Pljevaljske ugostitelje.

Gordan
Gost
Gordan

A da dobijes diskalni racun u Pljevljima to je misaona imenica.

miki
Gost
miki

Nije tacno. Bolje pogledaj kako je u Rozajama i Ulcinju, ali tamo su svi uz vlast pa im se moze.

Gordan
Gost
Gordan

Za vlast ne moras biti,stvar izbora,ali ce se Drzava morati postovati,sto u Pljevljima nije slucaj,a najbolji vid postovanja je placanje poreza. Sto puta sam bio u Pv sluzbeno i svaki put bi sjedjeo u nekom od lokala. U 95% slucajeva nijesam dobio fiskalni racun!

Njegoš
Gost
Njegoš

A Zemlja je ravna ploča 😂😂😂😂😂

nole
Gost
nole

pojedine osobe samo kaznama mozes ured dovesti a toje zalosno da nezele da svate opasnost zaraze

miki
Gost
miki

Ako drzi na bradi masku ona stiti a na stolu ne stiti? Gdje vam je logika?

Tara& Lovčen
Gost
Tara& Lovčen

Cvekota ,poznati jurišnik na Barikadama sa KOKARDOM i KAMOM 90-tih , osoba koja mrzi sve što ne pripada ČETNIČKOM POKRETU i draži mahajloviću , ovakve treba izolirati od CIVILIZACIJE , njegov ,,restoran,, liči na MUZEJ ČETNIČKIH ZLOČINA tokom ratova na prostoru bivše SFRJ

Samo kažem...
Gost
Samo kažem...

Tara, malo si kontradiktoran…

Realan
Gost
Realan

Iako si djelimicno u pravu, prvo treba da naucis malo gramatike, pa da komentarises.

Send this to a friend