Društvo

Pljevlja u oblaku prašine sa deponije, inspekcija apeluje na građane da budu strpljivi

Foto: PV informer

Zbog jakog vjetra u Pljevljima sa deponije Maljevac TE Pljevlja velika količina prašine zasipa grad.

Glavna inspektorka u Odsjeku za ekološku inspekciju pri Upravi za inspekcijske poslove Crne Gore Veselinka Zarubica rekla je za PV informer da apeluje na građane da se još malo strpe jer se radovi na deponiji izvode veoma kvalitetno.

Kako je istakla, prašina se diže sa dijela deponije gdje se trenutno ne izvode radovi, jer je zemljište porozno i postoji opasnost da mašine propadnu u zemlju.

Ekološka inspekcija je i prije nekoliko dana bila na deponiji Maljevac i imala uvid u kvalitet radova koji se izvode.

Direktor ekološkog društva Breznica Milorad Mitrović ovih dana obišao je deponiju Maljevac, na kojoj je u toku rekultivacija, i saopštio da je oduševljen onim što je tamo vidio. Elektroprivreda finasira te radove i trenutno se privode kraju radovi na kaseti dva. Pritom postoji namjera da se kaseta jedan konzervira, a kaseta tri da se stavi pod stalnu zaštitu i vlaženje.

Prašina se vjerovatno diže sa dijela Jelice koja se nalazi na kaseti jedan i najbliža je termoelektrani i gradu. Jedna trećina kasete je pod vodom, još nije isušena u ostalim djelovima pa ne mogu bageri da uđu da nasipaju dok se ne osuši teren.

U junu Pljevljaci više neće imati problema sa prašinom sa deponije Maljevac. Kvalitet izvedenih radova je izuzetno dobar.

Mitrović tvrdi da je pratio i rekultivaciju deponije u Mojkovcu i da može slobodno reći da se na deponiji Maljevac izvode mnogo kvalitetniji radovi.

Redakcija portala PV informer je kontaktirala i EPCG i zatražila reagovanje u vezi sa najnovijim ekološkim incidentom, no ono nije stiglo do objave teksta.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Zeleni rajZna li ko?
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeleni raj
Gost
Zeleni raj

Narodu crnom iz Pljevalja ne treba corona,pored termoelektrane. A da, budite i strpljivi… 😁

Zna li ko?
Gost
Zna li ko?

Zašto se šljaka nije iskoristila za beton na autoputu?

Send this to a friend