Društvo

Pljevljaci dvije sedmice bez pijaće vode

Foto: PV Informer

Građani Pljevalja već dvije sedmice, zbog mutnoće, ne mogu da koriste vodu za piće iz sva tri gradska vodovoda, Pliješ, Breznica i Jugoštica, javlja Radio Crne Gore.

Do zamućenja je došlo još 7. marta nakon obilnih kiša, a stanje se ni do danas nije popravilo, pokazala je najnovija analiza vode prezentovana iz područne jedinice Zdravstveno – sanitarne inspekcije.

Napominje se i da je voda hemijski i bakteriološki ispravna, ali da povećana mutnoća omogućava njenu upotrebu samo za takozvane tehničke potrebe.

Pljevljaci, godinama navikli na slične situacije, vodom za piće snabdijevaju se na izvorištu u parku Vodice ili kupovinom flaširane. Iz zdravstveno – sanitarne inspekcije poručuju i da će se voda izbistriti tek kada se stabilizuju vremenske prilike.

U lokalnoj upravi i preduzeću “Vodovod”, u međuvremenu, čine sve da poboljšaju kvalitet vodovodne infrastrukture, koja je takođe uzrok povremenih teškoća u urednom snabdijevanju.

Ipak, do trajnijeg rješenja problema i momenta kada će većina potrošača u najsjevernijem crnogorskom gradu u kontinuitetu dobijati čistu vodu, doći će tek kada se uradi najavljena rekonstrukcija i modernizacija postrojenja za preradu vode na brdu Pliješ.

Podsjetimo, ni voda u Beranama i Bijelom Polju zbog zamućenja nije za piće. 

Send this to a friend