Društvo

Pljevljak o svom trošku odradio društveno koristan posao

foto: PV informer

Porodica Muharemović u ulici Oslobođenja broj 3 u Pljevljima, godinama unazad je imala problem ulaska sa ulice u svoje dvorište, jer se prilikom svake kiše na ulici pred njihovim porodičnim objektom, slivala velika količina vode, koja se tu dugo vremena zadržavala. Da ne bi čekali da Opština koja je u finansijskim problemima riješi problem, oni su o svom trošku sanirali štetu i odradili radove, piše PV informer.

Preko Mjesne zajednice “Ševari” kojoj pripada njihov porodični objekat su tražili od Opštine da se postave šahte i voda preko javne površine odvede u obližnju Breznicu, što je od strane nadležnog Sekretarijata i urađeno.

PV informer

I kad su pomislili da je problem riješen, prošle zime na ulici ispred njihovog dvorišta je došlo do pucanja vodovodne cijevi velikog formata, a kvar radnici preduzeća “Vodovod” su sanirali tek drugi dan, ne dovodeći dio površine prema dvorištu u predhodno stanje, koje bi onemogućilo da dio vode koje ne pokupe šahte uđe u privatno dvorište.

Iz tog razloga Kenan Muharemović je o svom trošku uradio rešetku i cijevima vodu kroz svoje dvorište sproveo u Breznicu koja protiče neposredno pored njegovog porodičnog objekta.

Međutim voda koja mu je za vrijeme pucanja cijevi na ulici prolazila kroz dvorište i poplavila podrum,jednim dijelom je odlazila kamenom podzidom na obali rijeke i ulivala se u Breznicu, da bi posle odmrzavanja napravila štetu na kamenoj podzidi obale Breznice i stvorila opasnost od odronjavanja.

Muharemovići su nakon toga ponovo o svom trošku, koji nije bio sigurno mali odlučio da bez pomoći Opštine saniraju štetu koju su imali na svom porodičnom objektu i obali rijeke, jer su znali iz ranijeg iskustva da papirologija dugo traje kao i koliko je trenutno Opština u lošoj finansijskoj situaciji.

Uz pomoć prijatelja koji su pomogli oko izvođenja radova, oštećenja su uspješno sanirana i spriječena dalja devastacija obale rijeke Breznice i spriječena mogućnost štetnih posledica na porodičnom objektu Muharemovića.

Očito se radi o rijetkom primjeru da privatna lica koja toliko vole svoj grad, samoinicijativno, uz ne male materijalne troškove, odrade društveno korisan rad, bez bilo kakve nadoknade za izvedene radove i pretrpljenu štetu.

17

avatar
1000
14
3
0
 
16
SijenkaMOJdjedZoraTenamojsilović
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MOJdjed
Gost
MOJdjed

Blago tebe kad imas odakle..I ja bi moje sredio ali ni kredit ne mogu dici da bi zavrsio kolika mi je penzija..Nego dako djeca pokupe svi od plata od 300 do 450 E. I bili zdravo kad se zavrsi..

Sijenka
Gost
Sijenka

pa si sa penzijom došao ovdje da prosipaš pamet?
a što ne uzgajaš nešto?
e slušaj ovu ludu priču xaxaxaxaxxa

Zora
Gost
Zora

Kakav društveno koristan rad, odradio je tu ispred svoje kuće da mu voda ne uliva u podrum. Neću ja tu doći ispred njegove kuće da šetam, to treba 99% njemu.

mojsilović
Gost
mojsilović

Živjela Burek Republika!

PetarPan
Gost
PetarPan

Nak mu ubilježe društveno korisni rad ako zaradi kakvu kaznu valjaće mu…

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Samo da ne popije prijavu zbog nelegalnog građenja na tuđem zemljištu

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

Ko će no Pljevljak!

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Mogo bi i susjedima rjesiti problam

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Спрдаш се ти али је врло вјероватно да има комшија које ће замјерит што није продужио темељ или ставио већу цијев да се и они спојити могу или што им није закрпио тротоар пред кућом.

bidon
Gost
bidon

Kolike su i kasne li plate nadležnima u Pljevlja?

Tena
Gost
Tena

Jos bolje pitanje je ko pokriva funkcije direktora ovakvih preduzeca?

rekbu
Gost
rekbu

Kakav li bi bio ton ovog teksta ,da je isti posao u svom gradu odradio neko iz Berana/Budve…. 😛

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Шта ће човјек мука га је наћерала, а није једини. Има по свим градовима оваквих или сличних случајева, а има и оних ђе подобнима сређују и приватно. Нажалост тако бирамо и тако живимо. Поздрав за овог човјека и надам се да су комшије прискочиле. Ја би да сам му комшија сигурно.

369
Gost
369

Ovo moze da se desi jos samo u Pljevljima ili Niksicu…

Tealk
Gost
Tealk

Sramota za opstinu sto nije imala mikser gotovog betona da donira

Crni
Gost
Crni

Naši stručnjaci nijesu u stanju da rijese problem sa otpadnim vodama a Breznica protiče centrom grada. Svi potrce za direktora a neznalice beumiju da rijese običan problem.

NADAN
Gost
NADAN

NAJBOLJE DA SU CEKALI NA OPSTINU.STO BI IM TEK BILO U KUCI I OD NJE KAD BI PALA KISA.VELIKA LJUBAV PREMA GRADU BAS.

Send this to a friend