Društvo

Počela druga faza izgradnje Doma starih u Nikšiću

Početak izgradnje druge faze Doma za stare u Nikšiću ozvaničili su danas direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić i predsjednik Opštine, Veselin Grbović. Uprava javnih radova je za završnu fazu ovog projekta nedavno uspješno sprovela postupak javne nabavke i potpisala ugovor sa najpovoljnijim izvođačem, preduzećem Novi Volvoks iz Podgorice.

Nuhodžić je kazao da je investicija vrijedna 2,4 miliona eura, dok će za kompletne radove prve i druge iz donatorskih sredstava i državnog budžeta biti izdvojeno ukupno oko 5,5 miliona eura.

“Time je i u građevinskom i u finansijkom smislu zaokružen projekat, u okviru kojeg je prije mjesec počela prva faza, uz podršku Regionalnog stambenog programa (RHP) za Crnu Goru, u vrijednosti od 2,77 miliona eura. Nadam se da ćemo do kraja naredne godine završiti ovu investiciju i stvoriti uslove da se iz naše najstarije populacije 208 korisnika koristi jednim savremenim objektom”, istakao je on.

U Nikšiću se, prema riječima direktora Nuhodžića, u ovom momentu realizuju značajni projekti, za koje je Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta opredijelila više od 8,5 miliona eura.

“Podsjetiću da već imamo završen ugovor za rekonstrukciju jednog značajnog objekta. Radi se o Javnoj ustanovi Zahumlje. Svi, a posebno Nikšićani, znaju o kakvoj su ustanovi radi i koliko je ona bitna za kulturni život građana. Takođe, Stekli su se uslovi za zaključenje ugovora za rekonstrukciju zapadne tribine stadiona Sutjeske, gdje će se iz kapitalnog budžeta izdvojiti 3,3 miliona eura, dok će Fudbalski savez Crne Gore finansirati dodatnih 1,3 mliona eura. U toku je procedura za rekonstrukciju Dvorca kralja Nikole, investicija vrijedna 1,2 miliona eura”, naveo je Nuhodžić.

Urađen je, kako je kazao, i glavni projekat sale Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

“U toku je revizija i čim se dobije pozitivan izvještaj tehničke kontrole, radićemo na odabiru izvođača. To je dosta značajnih investicija i naravno, sve to uz aktivnu saradnju sa lokalnom samoupravom. Uz predviđena sredstva za ovu godinu, oko 500.000 eura opredijeljeno je za sanaciju lokalne putne infrastrukture i gradskih saobraćajnica”, zaključio je Nuhodžić.

Kako je kazao Grbović, očekivanja su da će Dom starih biti završen i predat na korišćenje našim najstarijim sugrađanima do kraja sljedeće godine.

“Biće tu i značajan broj zaposlenih, koji ću pružiti sve neophodne usluge starim licima. Ovo mjesto ispod Trebjese zaista je izvanredno za ovaj posao. Očekujem, uz dobre  izvođače, da će rokovi biti ispoštovani i da ćemo krajem sljedeće godine biti ponovo prisutni da presiječemo vrpcu i da pustimo u rad ovaj dom”, kazao je Grbović i zahvalio Upravi javnih radova na brzoj realizaciji tendera.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
djuradj
Gost
djuradj

…Grbovic je obnovio i razvio Niksic…nema dugova, puteve izgradio, vodu u sela doveo, jezgro grada renovirao…blago vama Niksicani…

Send this to a friend